Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Recept Bakeplus IJS 2-2019

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 3075 g Suikerstroop 40%
  • 750 g Water
  • 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
  • 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
  • 125 g Aromitalia
  • Aardbeien pasta
  • 45 g Citroensap
  • 10 g Kaneel
  • 30 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens het recept af.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 1

Stap 2

500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 2

Stap 3

Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 3

Stap 4

Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 4

Stap 5

Decoreer het ijs.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 5

Stap 6

Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 6

Dossiers
Lees ook
Bon Bon R ijs

Bon Bon R ijs

Bon Bon R is al jaren één van de hardlopers van Aromitalia bij Bakeplus. Bon Bon R ijs wordt gemaakt met een pasta en een variegato. Vanuit de markt kwam de vraag om de set apart van elkaar aan te bieden. Zowel de Bon Bon R pasta als de Bon Bon R variegato combineren namelijk mooi met andere smaken.

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars nieuwe algemeen directeur Bakeplus

Bob Sars gaat vanaf 1 maart aan de slag als algemeen directeur van Bakeplus. Hij volgt Edwin Wentink op, die mei 2018 na 2.5 jaar vertrok bij het bedrijf. De overige directieleden commercieel directeur Toon Merks en financieel directeur René Steuns namen zijn taken over. Sars, Merk en Steuns gaan vanaf maart gezamenlijk leiding geven aan...

Syberienne taartje

Syberienne taartje

IJstaarten passen perfect bij de wintermaanden en bij de daartoe behorende feestdagen. Wat is er tenslotte lekkerder dan een heerlijke ijstaart als dessert na het gourmetten met Sinterklaas of het kerstdiner? De ijstaarten kunnen zo simpel of zo extravagant gemaakt worden als u zelf wilt en het is de kans om u te profileren als vakman. Recept en foto's:...