Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Recept Bakeplus IJS 2-2019

De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.

Tekst en foto's: Bakeplus

Benodigdheden

  • 3075 g Suikerstroop 40%
  • 750 g Water
  • 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
  • 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
  • 125 g Aromitalia
  • Aardbeien pasta
  • 45 g Citroensap
  • 10 g Kaneel
  • 30 g Emulgator

Stap 1

Weeg de grondstoffen volgens het recept af.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 1

Stap 2

500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 2

Stap 3

Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 3

Stap 4

Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 4

Stap 5

Decoreer het ijs.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 5

Stap 6

Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.

Recept Bakeplus IJS 2-2019_Stap 6

Dossiers
Lees ook
Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote

Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Peter van der Poel van Van der Poel IJs. "Het is een perfect moment om iets te doen met vijgen - ze zijn vanaf half augustus te verkrijgen. Je kunt er een heerlijke ijssmaak voor het najaar mee maken." Bulgaars vanilleyoghurtijs met vijgencompote en pecannoten Benodigd: We kunnen hiervoor...

Meesterlijk recept: Triple melon

Meesterlijk recept: Triple melon

Deze keer een Meesterlijk recept van SVH Meesterijsbereider Mark van Gaal. Heerlijk nazomeren met een combinatie van smoothie en ijs! Recept: Triple melon Triple melon is een smoothie van watermeloen met daarin een sorbet van cantaloupe. Daarop een fijne brunoise van galiameloen. * Snijd voor de smoothie het vruchtvlees uit de schil van...

Meesterlijk recept: ijslolly's

Meesterlijk recept: ijslolly's

Kerst kan een hele drukke periode zijn voor je ijssalon als je een leuk kerstassortiment aanbiedt. Ik ben altijd weer trots als er zoveel mensen een ijstaart of een dessert met ijs van ons hebben geserveerd voor de kerstdagen. Dit jaar hebben wij de ijslolly’s toegevoegd aan ons assortiment. Het is een goed impulsproduct, leuk voor kinderen,...