Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze
De tijd van de zomerkoninkjes komt er weer aan! Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist.
Tekst en foto's: Bakeplus
Benodigdheden
- 3075 g Suikerstroop 40%
- 750 g Water
- 750 g Fruitlife Rabarberpuree (ontdooid)
- 750 g IQF Aardbeien (ontdooid)
- 125 g Aromitalia
- Aardbeien pasta
- 45 g Citroensap
- 10 g Kaneel
- 30 g Emulgator
Stap 1
Weeg de grondstoffen volgens het recept af.
Stap 2
500 g suikerstroop opwarmen en toevoegen aan de kaneel. Goed doorroeren. Suikerstroop met kaneel mengen met de overige grondstoffen. Controleer Brix 28-30.
Stap 3
Draai het ijs af in uw ijsmachine zoals u gewend bent.
Stap 4
Bouw de bak in lagen op en modelleer het ijs in uw huisstijl.
Stap 5
Decoreer het ijs.
Stap 6
Garnering van halve aardbeien en chocolade schotten van witte en ruby chocolade.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Sinaasappel Kaneelijs met chocolademelk
Hygge (spreek uit als ‘Huuge’) is overgewaaid uit Denemarken en draait om de kleine dingen die je hart laten zingen. In Nederland herkennen we hygge aan de gezelligheid van vroeg de gordijnen dicht en de kaarsen aan, op de bank met een dekentje en warme chocolademelk.
Feestelijk aan tafel met ijs(desserts)
Ambachtelijke bakkers en slagers doen tegen het einde van het jaar goede zaken met fantastische producten voor de feestdagen. Ook voor ijsbereiders liggen er in deze periode mooie kansen.
Pastilla amandel met bosvruchten
Marokko kent een rijke keuken vol smaak door de vele kruiden en ingrediënten die in de gerechten worden gebruikt. Een pastilla is een feestelijk Marokkaans gerecht dat wordt gemaakt van filodeeg en verschillende vullingen kan hebben.