Hazelnootijs

LA SPEZIA_site

  • Een recept van Rudi Lempereur van La spezia in Cadzand

Ingrediënten:

  • 4.000 gram La Spezia-melkijsmix
  • 240 gram Aromitalia IGP hazelnoot
  • 80 gram Fabbri hazelnoot export glad
  • 75 gram dextrose

Bereiding:

Na het afdraaien van het ijs, als variegato gebroken, vers gebruineerde hazelnoten gebruiken.

Dossiers
Lees ook
Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart

Hazelnootschuimtaart is en blijft een favoriet van veel mensen. Een twist op deze klassieker bestaat uit hazelnootijs en een variegato van meringueschuim met grovere stukjes hazelnoot en chocolade. IJs en taart, taart en ijs, in één. Recept en foto's: Bakeplus Ingrediënten: 3500 gram Melkmix 280 gram AromItalia Exp. Hazelnoot...

Sneak preview vakblad IJs!

Sneak preview vakblad IJs!

HEERENVEEN – Eind mei verschijnt er weer een nieuwe editie van vakblad IJs!. Wederom een editie boordevol ijspiratie. Zo zoomen we onder meer in op onderwerp grondstoffen. Welke argumenten spelen een rol bij de keuze van grondstoffen en welke tips en trucs zijn er te geven? IJsbereiders en toeleveranciers geven hun visie. Verder brachten we een bezoek...