Nieuws

Zuivelvrij ijs gemaakt van kaki’s

zuivelvrij ijs

WellKit Food International Ltd brengt een nieuwe innovatie op ijsgebied: zuivelvrij ijs op basis van kaki. Het ijs komt onder het merk My Goodness in november op de markt in Nieuw Zeeland in de schappen van supermarktketen Countdown.

“Tot nu toe gebruiken de grote spelers op het terrein van zuivelvrij-ijs soja, amandel en kokosnoot als basis,” vertelt directeur Duane Wells. “Daarnaast is er sorbetijs, wat gewoonlijk een klein percentage fruitsap gebruikt. My Goodness bestaat voor ongeveer 60 procent uit fruit.”

Zuivelvrij ijs

Het nieuwe zuivelvrije ijs ontstond bij toeval. Wells teelt kaki’s in Nieuw Zeeland en zocht naar een mogelijkheid om houdbare pulp te maken dat kon worden geëxporteerd. Studenten van de Massey University gingen op zoek naar een methode en verwerkten de pulp zodanig dat er zuivelvrij ijs ontstond.

Wells richtte WellKit Food International Ltd op om het ijs op de markt te brengen. In eerste instantie alleen in Nieuw Zeeland, maar Wells hoopt snel uit te breiden naar Azië, waar kaki een bekende vrucht is. In eerste instantie komen er vier varianten op de markt: mango, bessen, passievrucht en kiwi.

Kaki

De kaki lijkt op een vierkante tomaat. De vrucht heeft een zoete smaak en lijkt een beetje op mango of abrikozen. De vrucht is een bron van vezels, kalium en vitamine A en C, en bevat weinig calorieën en vet.

Bron: Dairy reporter

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *