Zes Nederlandse ijsbereiders strijden om een plek in de finale van Gelato Festival World Masters

9 juli 2021 Redactie Vakblad IJs
Gelato Festival Challenge 2020 (vlnr): Jean Pierre Bax (derde prijs), Lorènz de Groot (eerste prijs) en Maarten Riedstra (tweede prijs). (foto: Xandra Veltman)

In Bologna vindt op 13 en 14 juli de 'Rest of Europe and the Mediterranean' Final plaats. Hier strijden 28 ambachtelijke ijsbereiders uit 13 landen, waaronder zes Nederlandse ijsbereiders, om een plaats in de finale van de Gelato Festival World Masters. 

De internationale competitie Gelato Festival World Masters tourt sinds 2017 over de wereld op zoek naar de beste ijssmaken. Op 13 en 14 juli 2021 is het tijd voor 'Rest of Europe and the Mediterranean' Final in het Gelato Museum in Bologna. Daar bepaalt een vakjury welke drie deelnemers doorgaan naar de finale van de Gelato Festival World Masters. Deze vindt plaats in december 2021.

Zes Nederlandse deelnemers

Aan de 'Rest of Europe and the Mediterranean' Final doen 28 deelnemers uit 13 landen mee. De volgende Nederlandse ijsbereiders doen mee. Alle zes kwalificeerden zich tijdens de voorrondes van het Gelato Festival.

Hybride wedstrijd

Vanwege de coronapandemie ziet de wedstrijd er anders uit dan normaal. De deelnemers reizen niet af naar Italië, maar de mix en ingrediënten voor het ijs en de decoratie in speciale gekoelde zendingen naar Bologna. Daar maken de instructeurs van de Carpigiani Gelato University het ijs. De deelnemers kijken via een live videoverbinding mee. De vakjury beoordeelt de smaken tijdens een realtime meeting met de deelnemers. De deelnemers geven zelf vanuit hun eigen ijssalon een toelichting op hun ijssmaak.

Altijd op de hoogte blijven?