De vakwedstrijd World Chocolate Masters wordt een jaar uitgesteld. De aftrap van de wedstrijd vindt nu plaats in maart 2021, gevolgd door nationale selectiewedstrijden. De finale is in oktober 2022 in Parijs.

De uitbraak van het coronavirus heeft effect gehad op elke ondernemer, patissier en chef. Door de World Chocolate Masters uit te stellen, wil de organisatie hen ruimte geven om zich de komende maanden volledig te concentreren op hun werk, bedrijf en privésituatie. 

"Wij steunen de chefs en het ambacht tijdens deze ongewone tijden", zegt Ramon Morato, creative director van Cacao Barry. "Er kan geen uitgebreide chocolade-viering zijn als chefs over de hele wereld al hun energie nodig hebben om hun bedrijven overeind te houden."

Nieuwe planning

Daarom heeft de organisatie besloten om de wedstrijd een jaar uit te stellen. Het wedstrijdtraject komt er nu als het volgt uit te zien. Van maart 2021 tot en met februari 2022 vinden in 21 landen selectiewedstrijden plaats. De data worden later deze zomer bekend gemaakt.

Vervolgen is in maart 2022 de World Chocolate Masters Bootcamp in de Chocolate Academy Centre in Montreal, Canada. Hier ontmoeten de finalisten elkaar en volgen een drie daags programma ter voorbereiding op de finale in Parijs in oktober 2022. Het thema voor de World Chocolate Masters is al bekend. Namelijk #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE. 

World Chocolate Masters

De World Chocolate Masters wordt voor de achtste keer georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 2005 georganiseerd. De wedstrijd daagt de deelenemers uit om 'nieuwe expressies van chocolade te ontdekken'. Voor de wedstrijd moeten de chocolatiers binnen het thema onder andere een kunstwerk, chocolade gebak en chocolade snacks en een bonbon maken.

Eerdere edities werden gewonnen door Elias Läderach (CH)), Vincent Vallée (FR), Davide Comaschi (IT), Frank Haasnoot (NL), Shigeo Hirai (JP) en Naomi Mizuno (JP). In 2018 deed Patrick de Vries mee namens Nederland. Hij haalde de top 10 niet.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?