Winnaars van de Europain Innovatieprijzen 2018

EUROPAIN Fond Rouge Date et Lieu GB

De Europain Innovatieprijzen 2018 zijn op 13 december bekendgemaakt. Een deskundige selectiecommissie van professionals uit de brood- en banketsector en de vakpers maakte een selectie uit 21 genomineerde producten en kende zeven prijzen toe: drie in de categorie Productie, één in de categorie Management en drie in de categorie Verkoop.

De officiële prijsuitreiking vindt plaats op zondag 4 februari 2018 om 13:00 uur op het Europain Forum. Tevens worden de winnaars tijdens de beurs, van 3 t/m 6 februari 2018, iedere dag om 14:55 uur geïnterviewd op dit forum. Alle prijswinnende producten worden tijdens de hele beursperiode speciaal onder de aandacht gebracht.

Winnaars in de categorie productie:

 • Linum Europe – Fluï, waterdoseerder Fluï ondersteunt bij het koken en kan worden geïnstalleerd op de waterkraan. Zodra de ingestelde hoeveelheid is bereikt, wordt de waterstraal gestopt.  Dankzij de eenvoudige functies, bespaart de gebruiker tijd en water. De doseerder kan een temperatuur van 65°C verdragen, en tussen 0,05 en 999 liter doseren. De Nimh batterij is oplaadbaar.
 • Sasa – Modulaire trolley De nieuwe modulaire trolley van Sasa-Demarle biedt drie functies: opslag, ruimtewinst en communicatie, en is een innovatie voor brood- en banketbakkers voor de keuken/oven en de winkel. Het kan als display worden gebruikt in de showroom of in de winkel. Dankzij een nieuw montagesysteem is hij eenvoudig te monteren.
 • Sofinor – Ajus’table, de juiste werkhoogte De elektrische, in hoogte verstelbare Ajus’Table past zich aan alle gebruikers aan en maakt het mogelijk om op de juiste hoogte te werken, zonder te hoeven rekken of buigen. Dankzij een bedieningspaneel aan de voorkant van de tafel kan de hoogte aan elke persoon worden aangepast en wordt een ergonomische werktafel gecreëerd.

Winnaars in de categorie Management:

 • Miwe Michel Wenz – MIWE shop baking suite (sbs) Het softwareprogramma MIWE shop baking suite (MIWE sbs) biedt de mogelijkheid om meerdere ovens op afstand te beheren, controleren, synchroniseren en te profiteren van netwerkmogelijkheden. Met MIWE sbs kan een eigen organisatiestructuur in kaart gebracht worden.

Winnaars in de categorie Verkoop:

 • Euralux – Gemotoriseerde, verwisselbare vitrine Het gemotoriseerde glazen frontpaneel kan verticaal de display unit inglijden, waardoor deze verandert in een self-service display waar klanten zelf producten kunnen uitnemen. Dit dubbele servicesysteem biedt nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de verkoopruimte.
 • Indutex – Softouch antislip papier voor taartdozen De Softouch antislip bodem zorgt ervoor dat de taart tijdens het transport niet beweegt en intact blijft. Het antislip papier houdt verschillende losse gebakjes eveneens op hun plaats. Het papier is eenmalig te gebruiken, geschikt voor contact met voedingsmiddelen en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.
 • Les Celliers Associés – Val de Rance Premium Cider in blikjes Een assortiment van drie soorten cider van Val de Rance in 25 cl blikjes, om overal en op ieder moment te kunnen genieten van een fruitig drankje met weinig calorieën en een laag alcoholpercentage. Het is een ideaal drankje bij een zoete of hartige snack. De cider wordt bereid uit 100 procent puur appelsap en bevat geen toegevoegde suiker.

Visitors Awards

In januari 2018 kunnen vakbezoekers op de website van de Europain hun stem uitbrengen in het kader van de Visitors Awards voor een van de zeven productwinnaars en de 21 genomineerde producten. Alle producten zijn online te bekijken op www.europain.com:

 • Moulins Bourgeois – Les Carrés®
 • Andros Chef – Frambozen garnituur met pitten
 • Andros Chef – Andros chef vijgencompote
 • Althoffer – ‘Louisine’ doeken
 • Embaline – Cameleon:  verander decoratie(set): wanneer je maar wilt
 • Box Italy SRL – Food packaging box .mod. Flexa
 • Euralux – Lichtmasten voor winkeldisplays
 • Sofinor – Sapbar oplossing
 • OCF – Reverso Display
 • OCF – Quatro Display
 • VMI – Spiraal kneedmachine Genius
 • Sofinor – Connected broodmachine
Lees ook
Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Europain 2020; van de helden van nu tot de winkel van de toekomst

Naast het WK Boulangerie waar het Nederlands team streed om de titel, had Europain de (Nederlandse) bezoeker nog meer te bieden. Een overzicht.

Europain 2020

Europain 2020

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.

Europain 2018

Europain 2018

Trends, nieuwe oplossingen, nieuwe producten, proeven en de kunst afkijken; waar je ook voor komt, Europain 2018 probeert bezoekers te inspireren en motiveren. En ook al klinkt de naam misschien zo, onder die bezoekers zijn niet alleen bakkers, maar zeker ook ijsbereiders. De ondernemer staat centraal tijdens de komende vakbeurs Europain – van 3 tot...