Werkgevers winnaars Dutch Pastry Awards en Beste bonbon zijn trots

Winnaars DPA 2022

Lotte van Gorp won maandag 7 maart de Dutch Pastry Award en Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland. Hun werkgevers Huize van Wely en Wereldbakker Wijnand zijn trots op hun werknemers.

Met de winst van Lotte bewijst patisseriehuis Huize van Wely, voorheen ook wel ‘de School Van Wely’ genoemd, voorop te lopen in het opleiden van patissiers, staat er te lezen in het persbericht van Huize van Wely over de winst van Lotte. Het huis leverde al vele kampioenen zoals Rudolph van Veen. Het is niet de eerste keer dat een werknemer van Huize van Wely deelnemers de Dutch Pastry Award won. Eerder deden patissiers Robin Hoedjes, Peter Remmelzwaal en Ramon Huigsloot dit.

Huize van Wely

Lotte bedankte haar werkgever in haar speech. “ik wil vooral de directeur van Huize van Wely: Joost bedanken, dat ik de afgelopen vijf jaar gewoon altijd de vrijheid heb gekregen om mezelf te ontwikkelen, dat ik met wedstrijden mee heb mogen doen. Dat heeft mij een betere patissier gemaakt.” Ook bedankte zij de chef Robin Hoedjes, voor het betrekken bij persoonlijke patisserieprojecten, waar zij veel van heeft geleerd.”

Wereldbakker Wijnand

Marieke ten Have won de Beste bonbon van Nederland met haar door de Inca’s geïnspireerde bonbon. “Marieke werkt al sinds 2017 bij ons in het bedrijf”, vertellen de trotste Wijnand en Geja Stegeman, eigenaren van Wereldbakker Wijnand. “Ze heeft hier echt naartoe gewerkt en dit is een kroon op haar werk. Het is prachtig om Marieke aan het werk te zien. Haar gevoel voor het ambacht, geduld en perfectionisme hebben ervoor gezorgd dat de jury er dit jaar niet meer omheen kon. De Inca is een kunstwerk op zich!”

 

 

Lees ook
Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.