Wedstrijdsmaak Gouden IJsspatel 2020
De wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel 2020 is bekend: kersen-sorbetijs. Dit maakte SVH Meesterijsbereider Bob Frie 17 juni bekend tijdens de diploma-uitreiking van het IJscentrum.
Kersen kunnen in veel producten gebruikt worden. Denk aan bier, taart en dus ook ijs. Er zijn heel veel verschillende soorten kersen op de markt te verkrijgen. De smaken variëren van zeer zoet tot zeer zuur en elke kers heeft zijn eigen karakteristieken. De wedstrijdcommissie gelooft dat het maken van het perfecte sorbetijs een grote uitdaging kan zijn voor een ijsbereider.
In 2020 krijgen de deelnemende ijsbereiders wederom een podium tijdens Bakkersvak. Deze vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders vindt in 2020 plaats op 1,2 en 3 maart 2020 in de Evenementenhal in Gorinchem. In 2020 kunnen zij aan verschillende wedstrijdelementen die elk op een andere manier het vak van ambachtelijk ijs bereiden in het zonnetje zetten. De wedstrijdcommissie maakt op een later moment meer informatie bekend over de inhoud van de wedstrijden.
In 2019 was de wedstrijdsmaak voor de Gouden IJsspatel koffie-roomijs. Wil Koppen van Huupkens IJssalons in Weert won deze editie.
Altijd op de hoogte blijven?
Dossiers
Meer over
Lees ook
Vanille-ijs met een Perzische twist
Marcel Vermeulen van het IJscentrum ging naar de Horecava voor inspiratie. Iets wat opviel, was de grote aanwezigheid van producten met kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten.
Inspirerende trends uit de horeca
Op de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam, deed Marcel Vermeulen, ambachtelijk ijsbereider en gastdocent bij het IJscentrum, inspiratie op. Wat hem opviel? Vegan is een volwassen trend. Naast het gebruik van regionale producten, is er veel inspiratie voor ijsbereiders te halen uit de keuken van het Midden-Oosten.
Cremerie Veron houdt tradities voorganger hoog
Veron is een bekende naam in de Antwerpse bakkerswereld. Waar eeuwenlang broden over de toonbank zijn gegaan, is nu ijs het hoofdproduct. Na een verbouwing is hier sinds vorig jaar Cremerie Veron te vinden. Ouderen en studenten vormen de doelgroep. Naast ijs voor take away, scheppen de uitbaters van de Antwerpse ijssalon regelmatig ijs in het nabijgelegen...