Nieuws

De wedstrijdsmaak 2019 wordt koffie-ijs

De jaarlijkse IJsVak-wedstrijden van het Ambachtelijk IJscentrum zijn nog maar net afgerond. 24 maart kreeg IJssalon Florence uit Nederweert de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’ toegekend. Het IJscentrum is al bezig met de volgende editie en maakt alvast de wedstrijdsmaak 2019 bekend. Dit wordt koffie-ijs op melkbasis.

Jaarlijks strijden veel ijssalons om de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Een onderdeel van deze wedstrijd is ‘De Gouden IJsspatel’. Hier staat de te bereiden ijssmaak centraal. Dit jaar wordt dat dus koffie-ijs op melkbasis. Ook moet deze smaak terugkomen in de creaties van de deelnemers die gaan strijden om de Gouden IJscreatie. Houd de website van Vakblad IJs! en het Ambachtelijk IJscentrum in de gaten voor meer informatie over deze belangrijke wedstrijd.

Dit jaar was de wedstrijdsmaak bosbessensorbetijs. Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje uit Meijel won de Gouden IJsspatel tijdens het IJsVak-Event op 6 februari. Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert maakte die dag de beste ijscreatie met bosbessensorbetijs en mocht de Gouden IJscreatie mee naar huis nemen. Later won IJssalon Florence ook de titel ‘Beste IJssalon van het jaar 2018’.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *