De wedstrijdsmaak 2019 wordt koffie-ijs

Vakblad IJs_koffie-ijs

De jaarlijkse IJsVak-wedstrijden van het Ambachtelijk IJscentrum zijn nog maar net afgerond. 24 maart kreeg IJssalon Florence uit Nederweert de titel 'Beste IJssalon van het jaar 2018' toegekend. Het IJscentrum is al bezig met de volgende editie en maakt alvast de wedstrijdsmaak 2019 bekend. Dit wordt koffie-ijs op melkbasis.

Jaarlijks strijden veel ijssalons om de titel ‘IJssalon van het Jaar’. Een onderdeel van deze wedstrijd is ‘De Gouden IJsspatel’. Hier staat de te bereiden ijssmaak centraal. Dit jaar wordt dat dus koffie-ijs op melkbasis. Ook moet deze smaak terugkomen in de creaties van de deelnemers die gaan strijden om de Gouden IJscreatie. Houd de website van Vakblad IJs! en het Ambachtelijk IJscentrum in de gaten voor meer informatie over deze belangrijke wedstrijd.

Dit jaar was de wedstrijdsmaak bosbessensorbetijs. Mariëlle Meulendijks van ’t IJshofje uit Meijel won de Gouden IJsspatel tijdens het IJsVak-Event op 6 februari. Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert maakte die dag de beste ijscreatie met bosbessensorbetijs en mocht de Gouden IJscreatie mee naar huis nemen. Later won IJssalon Florence ook de titel 'Beste IJssalon van het jaar 2018'.

Lees ook
Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Alles over Bakkersvak in derde Bakkersvak Journaal

Bakkersvak en Bakkers in bedrijf brengen in aanloop naar Bakkersvak 2019 samen het Bakkersvak Journaal uit met daarin alle nieuwtjes rondom de vakbeurs. De derde editie staat nu online. In deze editie leest u over de nieuwe smaken van Vipam, de Gouden IJsspatel, het ijs van LaVenezia en de Dutch Pastry Awards. Inspiratie van Vipam Op Bakkersvak inspireert...

De Gouden IJsspatel 2019

De Gouden IJsspatel 2019

Welke ijsbereider wint in 2019 de prestigieuze Gouden IJsspatel en mag zich een jaar lang de beste ijsmaker van Nederland noemen? We gaan het ontdekken tijdens de vakbeurs Bakkersvak en IJs in Gorinchem. Op dinsdag 12 maart gaat een vakjury zich buigen over het lekkerste en beste koffie-ijs van 2019 – een bekroning van ambacht en vakmanschap. De...

Ambachtelijk IJscentrum blikt terug op twee succesvolle events

Ambachtelijk IJscentrum blikt terug op twee succesvolle events

De afgelopen maanden organiseerde het Ambachtelijk IJscentrum twee succesvolle events. Op 17 september vond Ice This Day plaats en op 9 oktober was de ALgemene Leden Vergadering waar onder andere de wedstrijdbriefing voor de ijsvak-wedstrijden op de agenda stond. Ice this Day Tijdens Ice This Day in Wageningen gaven Royal Steensma en Aletta...