Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Prestige De Beste Aardbeienslof

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van Nederland 2022’.

De wedstrijd vindt plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. De deelnemers krijgen na het inleveren van hun slof een masterclass van het Nederlands Patisserie Team en een bezoek aan Prestige-teler Jannis van As.

Naast de eretitel ontvangt de winnaar ook een seizoen verse Prestige-aardbeien voor in de zaak t.w.v. €3.000. De jury bestaat uit voorzitter Hidde de Brabander, Bart de Gans (Nederlands Patisserie Team), Jurgen Koens (Prestige-ambassadeur en patissier) en Jan van den Elzen (Prestige-aardbeienteler). Deelnemers kunnen zich tot en met zondag 22 mei inschrijven via prestigefruit.com/aardbeienslof.

Geen nieuws van Bakkers in bedrijf meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke woensdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

Niels de Rouw van Patisserie de Rouw wint NK Patisserie voor de jeugd

De 20-jarige Niels de Rouw behaalde de eerste plaats bij het Nederlands Kampioenschap Patisserie voor de jeugd. De leerlingbanketbakker van Patisserie de Rouw in Vught mag zich hiermee de beste jonge patissier van Nederland noemen. Ook ontving Niels de Ab Mauri Award, voor het hoogste puntenaantal van de deelnemers uit alle klassen.

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

Nederlandse chocolatiers kunnen meedoen aan Belgium Chocolate Awards

In 2022 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie voor de tiende keer de Belgium Chocolate Awards plaats. Ook Nederlandse chocolatiers kunnen aan deze wedstrijd meedoen. Inschrijven kan nog tot 15 maart.

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

Voorronde World Chocolate Masters in het IJscentrum

De voorronde van de World Chocolate Masters vindt op 14 maart plaats bij het IJscentrum. Carlo Midiri gaat proberen om zich te kwalificeren voor de internationale finale in Parijs. Daarnaast is er ook de WCM Young Talent Competition en zijn er verschillende inspirerende demo’s.