Walgen tijdens tentoonstelling ‘Disgusting Food Museum’

voor bericht disgusting food museum

We zijn allemaal dagelijks bezig met het maken van lekker eten en goede producten voor onze klanten. Maar in Zweden draait het deze dagen om vies eten. Geroosterde cavia, muizenwijn, soep van schapenhoofd. Dit is slechts een greep uit wat er allemaal te vinden is in het ‘Disgusting Food Museum’.

Walging is een van de zes fundamentele menselijke emoties. Terwijl het een universele emotie is, verschilt het per persoon waar iemand van walgt en waarvan niet. Het Disgusting Food Museum zoekt het randje op van menselijke walging. Bij de tentoonstelling worden de tachtig meest ‘walgelijke’ voedingsmiddelen laten getoond. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid om de voedingsmiddelen te ruiken en te proeven.

Het idee van het museum is om mensen de wereld van voedsel te laten verkennen en hun ideeën over wat wel en niet eetbaar is, uit te dagen. De centrale vraag is: zou het veranderen van onze ideeën over walging ons kunnen helpen het ecologisch duurzame voedsel van de toekomst te omarmen?

Delicatessen

De tentoongestelde voedingsmiddelen zijn delicatessen van over de hele wereld. Een paar voorbeelden zijn: gefermenteerde haring uit Zweden, maden-kaas kaas uit Sardinië, stinkende tofu uit China, durian: een beruchte stinkende fruitsoort uit Thailand, koffie gemaakt van de uitwerpselen van een ‘Luwak’ kat uit Pakistan, India en China, stierenpenis uit China, eieren van een eeuw oud -ook uit China- en zo gaat de lijst met ‘delicatessen’ nog even door. Ook organiseert het museum proeverijen voor groepen van 6 of meer volwassenen. Zij zeggen hierover: “Daag uw collega's of vrienden uit voor een unieke proeverij die niemand ooit zal kunnen vergeten.”

Het Disgusting Food Museum is te vinden in het Zweedse Malmö en loopt nog tot 27 januari. Meer informatie staat op de website van het museum.

Lees ook
Ondernemersacademie Food geopend

Ondernemersacademie Food geopend

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer verrichtte maandag 26 november de officiële opening van de Ondernemersacademie Food in Houten. Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-­)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food...

Veel inspiratie op de Horecava 2019

Veel inspiratie op de Horecava 2019

Begin januari 2019 gaat de 63e editie van de Horecava van start. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. De Horecava 2019 heeft een beursoppervlakte van 12.000m2 met de laatste trends en innovaties, workshops, demonstraties en wedstrijden. Nieuw dit jaar zijn het segment Food mobility en de Horecava...

Uitbreiding foodbezorging Post NL

Uitbreiding foodbezorging Post NL

Post NL breidt de foodbezorging verder uit. Boodschappen, maaltijdboxen en verse voedselproducten kunnen nu ook tussen 8.00 en 13.00 uur worden bezorgd bij bedrijven en consumenten. Foodbezorging Post NL Meer dan 50 foodaanbieders, waaronder Ekoplaza, Mathijs Maaltijdbox, Beef & Steak en Bakkerij Remmerswaal, laten hun producten door Post NL bezorgen...