Voorbereidingen Gelatissimo 2022 in volle gang

1 juli 2021 Redactie Vakblad IJs
Foto: Messe Stuttgart

In Stuttgart vindt van 5 tot en met 9 februari 2022 de achtste editie van vakbeurs Gelatissimo plaats. Een vakbeurs met de laatste trends en innovaties voor de ijsbranche. De voorbereidingen voor deze beurs zijn in volle gang.

Vanwege de toenemende belangstelling en de huidige hygiëne en veiligheidsvoorschriften (vanwege de coronapandemie) heeft de organisatie gekozen om de beurs ruimer op te zetten met bredere gangpaden. De beurs biedt een verscheidenheid van exposanten die de laatste trends in winkelaccessoires en -inrichtingen, de nieuwste technologie en grondstoffen voor het bereiden van ijs presenteren. 

Daarnaast is er een aanvullend programma met workshops en lezingen van professionals en verschillende wedstrijden zoals de Grand Prix Gelatissimo en de Intercoppa gelato competition. De organisatie overweegt om het evenement ook digitaal uit te zenden.  

"Niet alleen wij als organisatie maar ook onze exposanten hebben de afgelopen maanden geleerd hoe bedrijven zich digitaal kunnen presenteren", zegt Markus Tischberger, projectmanager van Gelatissimo. "We zien hier uitstekende mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van de beurs en mogelijkheden om naast beursbezoekers ook andere klanten aan te spreken." Persoonlijke gesprekken blijven volgens Tischberger onmisbaar. "Mensen willen ijs proeven, ruiken en voelen, en ervaringen uitwisselen. Dat kan een puur digitale beurs niet bieden."

Altijd op de hoogte blijven?