Vipam exclusief distributeur van Lubeca in Nederland

Lubeca marsepein_beeld via Vipam gekregen

Foto: Lubeca

Producten van Lubeca zijn voortaan in Nederland verkrijgbaar via Vipam. De Duitse grondstoffenproducent kiest voor Vipam als exclusieve partner voor de Nederlandse markt.

Lubeca is gevestigd in Lübeck en is een producent van hoogwaardige grondstoffen voor de banketbakkerij en chocolaterie. In Nederland staat Lubeca vooral bekend vanwege de hoge kwaliteit marsepein. Veel topchefs in het banketbakkerskanaal gebruiken dit product. Daarnaast produceert Lubeca hoogwaardige chocolade en nootpreparaten als ook nootpralines en nootnougat.

Marsepein en chocolade

Met de toevoeging van het merk Lubeca breidt Vipam de marktpositie op gebied van marsepein en chocolade verder uit. “We positioneren Lubeca chocolade daarom ook tussen onze huidige merken chocolade die Vipam in haar portfolio heeft, schrijft Vipam in het persbericht. “Hetzelfde doet onze concurrent en de keuze moet liggen bij de eindgebruiker om zo onderscheidend te kunnen zijn.”

Samenwerking

De samenwerking start direct. Dit betekent dat de huidige distributeur van Lubeca, Hela vanaf 1 januari 2022 stopt met het Lubeca marsepein assortiment. Lubeca kiest voor Vipam omdat het bedrijf Lubeca merkbreed aan gaat bieden en een meer ge-eigende partner zal zijn voor de genoemde productgroepen en hier meer expertise en verkoopervaring in heeft. De marktbewerking krijgt begin 2022 meer gestalte, aldus Vipam.

Vipam gelooft dat de merkbekendheid van Lubeca en de hoog aangeschreven en constante kwaliteit van de marsepein- en nootproducten vertrouwen voor de chocoladeproducten en de verkoopmogelijkheden daarvan. Met de verkoop richt Vipam zich op hoogwaardige banketbakkerijen, chocolaterieën, ijssalons en food service.

Lees ook
Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

Najaar 2022 frituurdemonstraties bij EverBake

EverBake organiseert op 12 en 13 september frituurdemonstraties in de proefbakkerij bij het hoofdkantoor in Breda. Aan bod komen onder andere slimmer frituren, de frituurlijn en tips voor het beslag voor oliebollen en andere producten.

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

Summer time = Sorbet time: Andros Chef Mango Frambozen Sorbet

In dit recept combineren we twee overheerlijke fruit purees van het Franse Andros Chef en wel de Mango Alphonso en de Frambozenpuree tot één fantastisch ogende creatie die zeker zal opvallen in je vitrine

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Prijzen ambachtelijk ijs stijgen

Veel ijsondernemers vragen vanwege de stijgende kosten meer voor hun ijs. De meeste salons rekenen nu 1,25 tot 1,50 euro per bolletje. Dat vertelt Teun Loonen, voorzitter van het Ambachtelijk IJscentrum aan Nu.nl.