Vergroot eigenaarschap

Vergroot eigenaarschap_cover

Als je wilt dat je medewerkers meer eigenaarschap tonen, moet je ze allereerst richting en motivatie geven. Je moet weten waar je naartoe wilt met jouw team, afdeling of bedrijf. In de drie fasen – ‘Ja, ik wil’, ‘Ja, ik kan’ en ‘Ja, ik mag’ – ga je je medewerkers klaarstomen om echt eigenaarschap te tonen.

Vergroot eigenaarschap van Jochen Hekker geeft managers, leiders en professionals een waardevolle en verrassende inkijk in de praktijk van eigenaarschap en teamontwikkeling. Door jezelf als leider kwetsbaar op te stellen en door weerstand te creëren in het team, verbeter je prestaties en stimuleer je eigenaarschap bij je medewerkers. Het boek bevat concrete tips en handvatten voor hoe je dit, ook in crisissituaties en op fysieke afstand van je team, succesvol kunt toepassen.

Jochen Hekker is Algemeen Directeur van LiDRS en houdt zich bezig met prestatieverbeteringen van organisaties, teams, leidinggevenden en managers. Hekker komt uit de offshore-industrie en heeft jarenlang als marineofficier over de wereld gevaren.

 

Dossiers
Lees ook
Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

The ultimate ice cream cake book

The ultimate ice cream cake book

Dit boek van Kelly Mikolich is in eerste instantie bedoeld voor thuiskoks, maar dat neemt niet weg dat de ideeën erin ook professionele ijsbereiders kunnen inspireren. Want ook in de wintermaanden gaat er niets boven een ijstaart.

GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

GROOT - Arthur Dontje en Linda van 't Land

Jan Willem Dontje en zijn vrouw Geertje Leentje Blank starten in 1950 Dobla, een handel in bakkerijgrondstoffen voor ambachtelijke bakkers in Noord-Holland. In 1988 komt het bedrijf in handen van zoon Arthur die er een internationaal opererend bedrijf van maakt, gespecialiseerd in chocoladedecoraties. Na dertig jaar verkoopt hij het voor een astronomisch...