Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Examen IJsbereider_1_Foto: IJscentrum

Foto: IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten. 

Eind juli lanceerde het IJscentrum de nieuwe cursus Vegan IJs. In no time zat de eerste dag vol. Voor de tweede dag, 16 september, zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Omdat deze specialisatiecursus zo goed loopt wil het IJscentrum nog meer van dit soort trainingen aanbieden. De eerste wordt hoogstwaarschijnlijk een dagcursus Macarons maken.

"We willen steeds meer cursussen aanbieden die niet direct op ijs gericht zijn, maar waar de ijsbereider wel zijn of haar voordeel uit kan halen!", zegt Hidde de Brabander, manager van het IJscentrum. "Daarnaast willen we steeds meer de specialisatiekant op gaan, om naast vegan ook bijvoorbeeld kennisdagen over vanille op te pakken."

Ook met de andere cursussen gaat het goed. De eerste cursus IJsbereider op 31 augustus zit al helemaal vol. Voor de cursus Gespecialiseerd IJsbereider - technologie hebben we nog één plekje beschikbaar. 

Ga naar de website van het IJscentrum voor een compleet overzicht van alle cursussen en data.

Dossiers
Lees ook
Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Ambachtelijke ijsbranche geschokt over uitzending Keuringsdienst van Waarde

Vol verbazing keken ambachtelijke ijsbereiders naar de uitzending van Keuringsdienst van Waarde over ‘IJssalonijs’, het fabrieksijs dat in de schappen van de supermarkt ligt onder de noemer ‘ambachtelijk’. Waar vooraf gehoopt werd op het maken van een duidelijk onderscheid tussen het ijs van de retailgigant en een schepijsje van een ambachtelijke ijssalon,...

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

NL IJS naam van sectorhuis voor ambachtelijke ijsbereiding

Na een lange voorbereidingstijd is het zover: het sectorhuis voor de ambachtelijke ijsbereiding ziet binnenkort het licht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de statuten. Vanaf medio november is NL IJS de naam van hét virtuele clubhuis van de ambachtelijke ijsbereidingssector. Met de nieuwe stichting willen de aangesloten clubs zich sterk maken...

Suikers reduceren en vervangen

Suikers reduceren en vervangen

Het IJscentrum introduceert de nieuwe dagcursus Suikerreductie. De eerste editie staat gepland voor 11 november. Met deze dagtraining speelt IJscentrum in op de trends en ontwikkelingen in de wereld van voeding. Docent Bas van Haaren verzorgt deze specialisatiecursus.