VAIJ verandert naam in IJscentrum

VAIJ-heet-voortaan-IJscentrum-300x122

WAGENINGEN – De naam van de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ) wordt aangepast in IJscentrum. Dat is besloten tijdens de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van de VAIJ in Wageningen. De reden is dat sinds de introductie van de naam VAIJ in 2009, deze nog steeds niet alom bekend is in de ambachtelijke ijssector.

Meer duidelijkheid

“IJsbereiders en partners praten nog steeds over het IJscentrum in plaats van de VAIJ”, zegt Jacques Vos, die tijdens de vergadering is  benoemd tot voorzitter van de vereniging. Hij bekleedde al de interim-rol. “Het gebruik van het VAIJ-logo richting consument, zegt de consument ook weinig. De naam IJscentrum geeft daarin meer duidelijkheid.” Met een ruime meerderheid in stemmen van de aanwezigen leden is de wijziging doorgevoerd, wel met kanttekening dat in het basislogo ‘Ambachtelijk IJscentrum’ wordt opgenomen.

Lees ook
NL IJs krijgt steeds meer vorm

NL IJs krijgt steeds meer vorm

Onlangs bracht ik met trots weer een wijziging aan op mijn LinkedIn-profiel. Vanaf 1 augustus mag ik mij namelijk voorzitter noemen van het sectorhuis NL IJs. Al lange tijd wordt hierover gesproken en in het begin van 2020 is er een intentieverklaring over getekend. Wat is begonnen als een ‘bouwpakket’ met een hoop losse onderdelen groeit iedere dag...

Nieuwe locatie Ice This Day

Nieuwe locatie Ice This Day

Ice This Day heeft een nieuwe locatie. Het jaarlijkse event voor de ijsbranche op 14 september vindt niet plaats bij het IJscentrum maar bij Postillion Hotel & Convention Centre Rotterdam. IJsondernemers kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze dag vol inspiratie en kennis.

Cursussen IJscentrum september 2021

Cursussen IJscentrum september 2021

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursus Ijsbereider en Vegan IJs op de planning.