Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Dobla Pastry Battle_2020

Foto: Gastronomisch Gilde

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals. 

De twee maakten vanaf de eerste ronde een goede indruk op de jury, die hen de eerste plaats toekende op basis van uitstraling, techniek en werkwijze. De tweede plek was voor Gijsbert van de Kraats en Youri Nogarede van Grand Hotel Karel V. En op de derde plek eindigden Bas van Kranen en Dimitris Houlis van Restaurant Bord'Eau**.

Dit jaar was het thema 'All Time Favorites'. De deelnemers moesten klassieke gerechten in een nieuw jasje steken die een gevoel van herkenning en nostalgie opwekken. De wedstrijd bestond uit twee rondes. In de eerste ronde werden zoete friandises geserveerd en voor de tweede ronde moesten de teams een hazelnootschuimtaart te maken.

Lees ook
Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Jo’s IJssalon is in trek bij bourgondische levensgenieter

Bij veel familiebedrijven is een opvolger vinden een probleem. Zo niet bij Jo’s IJssalon in Reuver. Na jarenlang samen met zijn vader Johan de ijssalon te hebben gerund, nam Dennis Lemmen op 1 januari 2020 de zaak over. De passie voor ijs heeft hij van zijn vader geërfd, zo leert een bezoek aan de Limburgse ijsmaker.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Sigep 2022: IJs en patisserie

Sigep 2022: IJs en patisserie

De thema’s milieu, duurzaamheid en vegan sieren de stands. Maar de euforie rondom het eindelijk weer bijeen kunnen komen, komt tot uiting in het kleurrijke ijs en de patisserie tijdens de ‘dolce’ vakbeurs Sigep 2022.