Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

3 september 2020 Clara Bloemhof

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

2020 is hét jaar waarop je als ijsbereider kunt besluiten om je seizoen te verlengen. Hoe kan dat beter dan met strak afgewerkt ijsgebak? Zorg dat klanten blijven komen - niet alleen voor handijs, maar ook voor luxe traktaties zoals monoporzioni.

Tijdens de tweedaagse cursus, gegeven door meesterpatissier Hidde de Brabander, draait het om zoveel mogelijk zelf maken. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. “Het zijn twee intensieve dagen”, belooft de vakdocent. “Op dag één zetten we alles in, zoals dat heet. IJstaartjes, maar ook ijsgebakjes en tartelettes. De volgende dag werken we alles af. Het liefst zie ik natuurlijk ook dat chocoladedecoraties met de hand gemaakt worden. Door jouw vakmanschap te tonen in je ijspatisserie, breng je je bedrijf én vitrine naar een hoger plan.”

Aanmelden

De cursus IJs & Patisserie vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 oktober, in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Wegens coronamaatregelen is er beperkt plaats.  Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Altijd op de hoogte blijven?