Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

ijstaart_ foto Ijscentrum

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

2020 is hét jaar waarop je als ijsbereider kunt besluiten om je seizoen te verlengen. Hoe kan dat beter dan met strak afgewerkt ijsgebak? Zorg dat klanten blijven komen - niet alleen voor handijs, maar ook voor luxe traktaties zoals monoporzioni.

Tijdens de tweedaagse cursus, gegeven door meesterpatissier Hidde de Brabander, draait het om zoveel mogelijk zelf maken. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. “Het zijn twee intensieve dagen”, belooft de vakdocent. “Op dag één zetten we alles in, zoals dat heet. IJstaartjes, maar ook ijsgebakjes en tartelettes. De volgende dag werken we alles af. Het liefst zie ik natuurlijk ook dat chocoladedecoraties met de hand gemaakt worden. Door jouw vakmanschap te tonen in je ijspatisserie, breng je je bedrijf én vitrine naar een hoger plan.”

Aanmelden

De cursus IJs & Patisserie vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 oktober, in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Wegens coronamaatregelen is er beperkt plaats.  Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Dossiers
Lees ook
Creatief de winter door met Bakeplus

Creatief de winter door met Bakeplus

Voor ijssalons ligt de omzetpiek natuurlijk in de zomer, maar ook de winterperiode biedt kansen. En zeker in dit ‘corona-jaar’ zijn extra inkomsten in de winter meer dan welkom. Daarom biedt Bakeplus tips en trucs om op een originele manier te overwinteren.

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

Jacques Vos de grote verbinder van de branche

De ambachtelijke ijsbranche maakte de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling door. Een sector die negatief in beeld was en worstelde met haar identiteit, groeide uit tot een professionele en kwalitatief hoogstaande bedrijfstak. Een van de belangrijkste redenen voor deze groei is de kennis van het ambacht. En hierin speelde Jacques Vos op veel manieren...

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Veel belangstelling voor cursussen IJscentrum

Er is veel belangstelling voor de cursussen van het IJscentrum. De eerste cursus IJsbereider zit al helemaal vol en voor de eerste dag van de nieuwe cursus Vegan IJs zijn geen plaatsen meer vrij. Daarnaast zijn er plannen om meer nieuwe trainingen op te zetten.