Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

ijstaart_ foto Ijscentrum

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

2020 is hét jaar waarop je als ijsbereider kunt besluiten om je seizoen te verlengen. Hoe kan dat beter dan met strak afgewerkt ijsgebak? Zorg dat klanten blijven komen - niet alleen voor handijs, maar ook voor luxe traktaties zoals monoporzioni.

Tijdens de tweedaagse cursus, gegeven door meesterpatissier Hidde de Brabander, draait het om zoveel mogelijk zelf maken. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. “Het zijn twee intensieve dagen”, belooft de vakdocent. “Op dag één zetten we alles in, zoals dat heet. IJstaartjes, maar ook ijsgebakjes en tartelettes. De volgende dag werken we alles af. Het liefst zie ik natuurlijk ook dat chocoladedecoraties met de hand gemaakt worden. Door jouw vakmanschap te tonen in je ijspatisserie, breng je je bedrijf én vitrine naar een hoger plan.”

Aanmelden

De cursus IJs & Patisserie vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 oktober, in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Wegens coronamaatregelen is er beperkt plaats.  Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Dossiers
Lees ook
Digitale ledenvergadering VAIJ in teken van verandering

Digitale ledenvergadering VAIJ in teken van verandering

Vier nieuwe bestuursleden, twee vertrekkende leden en een penningmeester die zijn functie overdraagt. De algemene ledenvergadering van Vereniging Ambachtelijk IJscentrum stond in het teken van verandering. Maar ook van samenwerking: de branchevereniging voor ijsbereiders trekt de banden aan met Vakblad IJs! en heeft een deal gesloten met Schepijskaart...

Nog twee plaatsen vrij voor dagcursus Suikerreductie

Nog twee plaatsen vrij voor dagcursus Suikerreductie

Woensdag 11 november geeft docent Bas van Haaren voor de eerste keer de dagcursus Suikerreductie. Er zijn nog twee plaatsen vrij voor deze nieuwe cursus van het IJscentrum.

Nieuwe cursus IJs&Patisserie in februari

Nieuwe cursus IJs&Patisserie in februari

De tweedaagse cursus IJs&Patisserie van het IJscentrum is een groot succes. In oktober was het volle bak. De cursisten voelden zich uitgedaagd om hun ijspatisserie een echte upgrade te geven. “Het waren twee intensieve dagen”, blikt vakdocent Hidde de Brabander terug. “Maar iedereen ging met een koffer vol inspiratie naar huis.” Op 16 en 17 februari...