Upgrade je ijstaarten met cursus IJs & Patisserie

ijstaart_ foto Ijscentrum

Wie dit najaar wil shinen met ijstaarten en -gebak, schrijft zich in voor de cursus IJs & Patisserie aan het IJscentrum. In twee dagen perfectioneer je je vaardigheden als het gaat om ijspatisserie maken en afwerken.

2020 is hét jaar waarop je als ijsbereider kunt besluiten om je seizoen te verlengen. Hoe kan dat beter dan met strak afgewerkt ijsgebak? Zorg dat klanten blijven komen - niet alleen voor handijs, maar ook voor luxe traktaties zoals monoporzioni.

Tijdens de tweedaagse cursus, gegeven door meesterpatissier Hidde de Brabander, draait het om zoveel mogelijk zelf maken. Naast de gedraaide ijssoorten komen ook parfait- en glaçagetechnieken aan bod. Zoals marmeren of afwerken met een chocoladespiegel. “Het zijn twee intensieve dagen”, belooft de vakdocent. “Op dag één zetten we alles in, zoals dat heet. IJstaartjes, maar ook ijsgebakjes en tartelettes. De volgende dag werken we alles af. Het liefst zie ik natuurlijk ook dat chocoladedecoraties met de hand gemaakt worden. Door jouw vakmanschap te tonen in je ijspatisserie, breng je je bedrijf én vitrine naar een hoger plan.”

Aanmelden

De cursus IJs & Patisserie vindt plaats op woensdag 21 en donderdag 22 oktober, in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Wegens coronamaatregelen is er beperkt plaats.  Meld je dus snel aan via de website van IJscentrum-opleider Lentiz|Cursus & Consult.

Dossiers
Lees ook
Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Bas van Haaren behaalt titel Meesterijsbereider

Het Gilde van Meesterijsbereiders verwelkomt een nieuwe Meester. Bas van Haaren slaagde dinsdag 31 mei voor de SVH Meesterproef en behaalt daarmee de hoogste vakbekwaamheid op het gebied van ijs bereiden.

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Cursussen bij het IJscentrum Najaar 2022

Er staan weer nieuwe cursusdata op de agenda van het IJscentrum. Komend najaar staan onder andere cursus ijsbereider, gespecialiseerd ijsbereider en Meesterlijke taarten op het programma. Daarnaast komen er ook weer verschillende specials aan.