Unilever vergroot assortiment veganistische ijsjes

11 februari 2019

Voedingsmiddelengigant Unilever introduceert veganistische versies van zijn populaire ijsjes. Onder andere Magnum, Ben & Jerry’s en Solero krijgen in de komende maanden (nieuwe) zuivelvrije varianten.

Bijna alle bekende ijsmerken uit de supermarkt komen van Unilever. Het bedrijf wil van al haar grote merken een veganistische variant op de markt brengen. Ben & Jerry’s is de koploper wat betreft veganistisch ijs: zij hebben al drie zuivelvrije smaken, die gemaakt zijn met amandelpasta in plaats van melk. Ook heeft Unilever al de veganistische Cornetto (gemaakt met sojamelk), en twee smaken vegan Solero op de markt. De komende periode worden daar nieuwe smaken en merken aan toegevoegd, waaronder de zuivelvrije Magnum.

Vegan Magnum

Voor het zuivelvrije ijs is gebruik gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel. De chocolade van deze veganistische Magnum is ontwikkeld door Belgische chocolatiers van Callebaut. Afgelopen zomer werden deze Magnums al verkocht in Zweden en Finland, maar vanaf maart zijn ze ook verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. In eerste instantie worden deze Magnums in de smaken Classic en Almond alleen verkocht bij Albert Heijn en een beperkt aantal buitenshuis-kanalen.

Populairiteit

De vraag van de consument naar zuivelvrije producten neemt toe. Dit komt onder andere doordat het aantal veganisten in Nederland toeneemt. Ruim twintig jaar geleden waren er 16.000 Nederlanders die zichzelf veganistisch noemden, maar in 2018 waren er volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme zo’n 110.000.

Altijd op de hoogte blijven?