Unilever opent ijsfabriek in Turkije

26 augustus 2013

KONYA - Unilever opent binnenkort een nieuwe ijsfabriek in het Turkse Konya. Met de bouw is een investering van 95 miljoen euro gemoeid. De nieuwe ijsfabriek is volgens het bedrijf de eerste ter wereld met een LEED-certificaat en helemaal gericht op duurzaamheid.

200 miljoen liter

Regen, oppervlaktewater en warmte worden hergebruikt en het afval is tot een minimum gereduceerd. De ijsjes die in deze 35ste ijsfabriek van Unilever worden geproduceerd, zijn onder meer Cornetto, Max en Twister. De ijsjes zijn bestemd voor de Turkse markt, maar ook voor export naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De huidige productiecapaciteit is 80 miljoen liter per jaar. In de toekomst wordt dit opgeschroefd naar 200 miljoen liter.

Groeimarkt Turkije

Turkije is een belangrijke groeimarkt voor Unilever, laat Pier Luigi Sigismondi namens het bedrijf weten. "Konya wordt onze achtste productielocatie in dit land." Unilever vond zijn weg op de Turkse ijsmarkt in 1990 en heeft inmiddels een marktaandeel van 70 procent. De nieuwe fabriek biedt plaats voor ongeveer 300 medewerkers.

Konya

Konya ligt in het zuidwestelijke deel van Midden-Turkije. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Konya. De stad ligt ongeveer 250 kilometer van de Middellandse Zee. De stad heeft net iets meer dan een miljoen inwoners.

Altijd op de hoogte blijven?