Tweede kans voor ijssalon ‘Bij Zegers’

20 januari 2016

TERNEUZEN – IJsbereider Hans Zegers kan doorgaan met zijn ijssalon 'Bij Zegers' aan de Axelsestraat in Terneuzen. Dat meldt PZC. De toekomst van de nieuwe ijssalon kwam vorig jaar op losse schroeven toen een omwonende bezwaar maakte tegen zaak. Te druk voor de Axelsestraat en ijsetende klanten op de stoep zouden naar binnen kijken, zo luidde het betoog.

Bezwaarschrift

Naar aanleiding van het bezwaarschrift van de omwonende volgde een zitting in de Bredase rechtbank. De rechter veegde de argumenten 'te druk' van tafel maar oordeelde dat de bestemming ijssalon met een bankje binnen of buiten de zaak, niet strookte met de functie van detailhandel. B en W van Terneuzen hebben nu besloten dat ´Bij Zegers´ in de omgevingsvergunning de bestemming 'lichte horeca' krijgt.

´Alleen maar positief´

Ook tegen dit collegebesluit kan de omwonende opnieuw bezwaar maken. Hans Zegers hoopt van harte dat dit niet gebeurt, laat hij de krant weten. Pas na 20 februari is er voor hem zekerheid, want dan is de bezwaarperiode verstreken. "De meeste omwonenden zijn er blij mee. Mensen eten een ijsje en komen elkaar tegen. Het is alleen maar positief. Superleuk en een aanwinst voor Terneuzen."

Jammer

Vorig jaar moest Zegers weer de deuren sluiten na amper een half jaar open te zijn geweest. Begin oktober sloot ´Bij Zegers´. De ijssalonhouder vindt het nog steeds jammer. "Zonde hoor, het was een mooie oktobermaand met hoge temperaturen.” Zeger hoopt dat de klagende omwonende het er nu bij laat zitten. Goede Vrijdag, 25 maart, hoopt hij weer te kunnen beginnen. Hij heeft er nu al zin in. "Ik kan niet wachten!"

Altijd op de hoogte blijven?