Twee redenen om naar Sigep te gaan

Sigep

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden en producenten elkaar kunnen versterken. Vakblad IJs geeft twee redenen om naar Sigep te gaan: alles is er en wordt gecombineerd.

Alles is er

En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines en ingrediënten, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met de aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, bestelwagens, ijskarren, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera. Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen.

Combineren

Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om een deel horeca aan je ijssalon toe te voegen.

Tips

Ga meerdere dagen, want er is ontzettend veel te zien en te doen. Pik een paar workshops en wedstrijden mee. Zoals de Sigep Gelato D’Oro, Junior Pastry World Cup en World Coffee Roasting Championship. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is.

In het aankomende nummer van Vakblad IJs komt een uitgebreid verslag van Sigep te staan. Nog geen geen abonnee? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan!

Lees ook
Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Carpigiani zoekt kandidaten voor de Gelato Festival Challenge

Op de Horecava vindt op 14 januari 2020 de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat op zoek naar de opvolger van Stefan Beerens, die de laatste editie won. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie...

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Chocolaterie. - Hidde de Brabander

Net als het eerste boek Patisserie. eindigt ook de naam van deze uitgave op een punt: Chocolaterie. Maar het had van mij Chocolaterie! mogen heten. Natuurlijk is het niet het eerste uitgebreide boek over chocolade maar dit is echt wel de overtreffende trap wat mij betreft.

Europain 2020

Europain 2020

Begin volgend jaar vindt in Parijs de tweejaarlijkse vakbeurs Europain plaats. Op Europain 2020 komen vier dagen lang, van 11 tot en met 14 januari, professionals uit de brood- en banketbakkerijbranche bijeen.