De twee beste ijssalons volgens Telefoonboek.nl

28 augustus 2018

Tijdens de warme dagen van de afgelopen maanden zochten veel mensen verkoeling in de vorm van een ijsje. Door de hittegolf waren de ijsjes in de supermarkt regelmatig uitverkocht en ook bij de ijssalons was het erg druk. Maar bij welke ijssalons kon je deze zomer terecht voor het lekkerste ijs? Telefoonboek.nl zocht uit waar bezoekers deze zomer het lekkerste ijs kochten.

Onderzoek Telefoonboek.nl

Op Telefoonboek.nl kunnen mensen niet alleen terecht voor contactinformatie van bedrijven. Ook kunnen ze deze bedrijven beoordelen met een cijfer tussen de 1 en 10 en een geschreven review. De beoordeling is gebaseerd op de algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding van een bedrijf. Op basis van deze beoordelingen maakt Telefoonboek.nl de twee best beoordeelde ijssalons bekend.

Josy’s Ice Cream Bar

Volgens de bezoekers van Telefoonboek.nl is Josy’s Ice Cream Bar in Amersfoort de beste salon. Deze ijssalon scoort een 8,9 op basis van 46 verschillende beoordelingen. Ook op Google Reviews reageren krijgt deze salon een positieve beoordeling: 4,6 van de 5 sterren op basis van 78 reviews.

José Heidinga bedacht in 2015 Josy’s Ice Cream Bar. Ze volgde de opleiding Ambachtelijk IJsbereider en deed onderzoek naar de verschillende smaken. In april 2017 opende ze de salon in Amersfoort. Dagelijks maakt zij vers ambachtelijk sorbet en roomijs. In het assortiment zitten naast klassieke smaken als aardbei, vanille en chocolade ook bijzondere smaken zoals Likeur 43, Jilicious Red Velvet en Karamel zeezout. Naast ijs serveert José ook biologische Boot Koffie.

IJssalon Dolomiti

Op basis van de beoordelingen op Telefoonboek.nl staat IJssalon Dolomiti uit Bussum op de tweede plaats met een 8,1. Op Google Reviews scoort de salon 4,8 van de 5 sterren op basis van 149 reviews.

De geschiedenis van de ijssalon van de familie Dolomiti begon in 1957 toen opa Dolomiti een 'ambachtelijke ijsdraaierij' begon in Amsterdam. De familie heeft verschillende salons in Nederland. De salon in Bussum is in handen van kleinzoon Frank. De salon is gespecialiseerd in ambachtelijk Italiaans ijs. Frank bereidt dagelijks vers ijs met echt fruit, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Websites ijssalons

Naast de top twee ijssalons keek Telefoonboek.nl ook naar de websites. Het blijkt dat niet ieder ijssalon een website heeft. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek van Telefoonboek.nl dat 69 procent van de onderzochte websites niet goed te bekijken zijn op een telefoon. Dit betekent dat niet altijd alle informatie goed zichtbaar is. Peter, manager van Places Websites, denkt dat dit een verbeterpunt is voor ijssalons.

Altijd op de hoogte blijven?