De twee beste ijssalons volgens Telefoonboek.nl

Vakblad IJS!_IJsverkoop

Tijdens de warme dagen van de afgelopen maanden zochten veel mensen verkoeling in de vorm van een ijsje. Door de hittegolf waren de ijsjes in de supermarkt regelmatig uitverkocht en ook bij de ijssalons was het erg druk. Maar bij welke ijssalons kon je deze zomer terecht voor het lekkerste ijs? Telefoonboek.nl zocht uit waar bezoekers deze zomer het lekkerste ijs kochten.

Onderzoek Telefoonboek.nl

Op Telefoonboek.nl kunnen mensen niet alleen terecht voor contactinformatie van bedrijven. Ook kunnen ze deze bedrijven beoordelen met een cijfer tussen de 1 en 10 en een geschreven review. De beoordeling is gebaseerd op de algemene indruk, service en prijs-kwaliteitverhouding van een bedrijf. Op basis van deze beoordelingen maakt Telefoonboek.nl de twee best beoordeelde ijssalons bekend.

Josy’s Ice Cream Bar

Volgens de bezoekers van Telefoonboek.nl is Josy’s Ice Cream Bar in Amersfoort de beste salon. Deze ijssalon scoort een 8,9 op basis van 46 verschillende beoordelingen. Ook op Google Reviews reageren krijgt deze salon een positieve beoordeling: 4,6 van de 5 sterren op basis van 78 reviews.

José Heidinga bedacht in 2015 Josy’s Ice Cream Bar. Ze volgde de opleiding Ambachtelijk IJsbereider en deed onderzoek naar de verschillende smaken. In april 2017 opende ze de salon in Amersfoort. Dagelijks maakt zij vers ambachtelijk sorbet en roomijs. In het assortiment zitten naast klassieke smaken als aardbei, vanille en chocolade ook bijzondere smaken zoals Likeur 43, Jilicious Red Velvet en Karamel zeezout. Naast ijs serveert José ook biologische Boot Koffie.

IJssalon Dolomiti

Op basis van de beoordelingen op Telefoonboek.nl staat IJssalon Dolomiti uit Bussum op de tweede plaats met een 8,1. Op Google Reviews scoort de salon 4,8 van de 5 sterren op basis van 149 reviews.

De geschiedenis van de ijssalon van de familie Dolomiti begon in 1957 toen opa Dolomiti een 'ambachtelijke ijsdraaierij' begon in Amsterdam. De familie heeft verschillende salons in Nederland. De salon in Bussum is in handen van kleinzoon Frank. De salon is gespecialiseerd in ambachtelijk Italiaans ijs. Frank bereidt dagelijks vers ijs met echt fruit, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Websites ijssalons

Naast de top twee ijssalons keek Telefoonboek.nl ook naar de websites. Het blijkt dat niet ieder ijssalon een website heeft. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek van Telefoonboek.nl dat 69 procent van de onderzochte websites niet goed te bekijken zijn op een telefoon. Dit betekent dat niet altijd alle informatie goed zichtbaar is. Peter, manager van Places Websites, denkt dat dit een verbeterpunt is voor ijssalons.

Lees ook
IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

IJssalon Venezia herrijst in Openluchtmuseum

Venezia is een van de oudste en bekendste Italiaanse ijssalons in Nederland. In 2011 was eigenaar Carlo de Lorenzo genoodzaakt om met het familiebedrijf te stoppen. Sinds juni van 2021 is de ijssalon in jaren zestig-stijl herbouwd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. “Ik word elke keer weer emotioneel als ik hier ben.”

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato

Miuz Gelato Artigianale en NENI maken samen hummus gelato

Mediterraans restaurant NENI en ijssalon Miuz Gelato Artigianale creëerden samen een nieuwe ijssmaak: hummus gelato. “Romig, fris een beetje zoet, en helemaal vegan.