Toppatissiers bij Pastryschool040

Marike van Beurden_BIB 10-2013

Foto: Marike van Beurden in actie tijdens World Chocolate Masters

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Marike van Beurden

Marike van Beurden won in 2013 de Dutch Chocolate Masters. Later dat jaar bezette ze in Parijs tijdens de World Chocolate Masters de tweede plaats. Daarnaast won ze in 2004 de Dutch Pastry Awards en verschillende internationale wedstrijd, zoals 'Dessert de Restaurant 2010'. Ze zwaaide de scepter over het patisserieteam in onder andere driesterrenrestaurant Caprice, onderdeel van het Four Seasons Hotel in Hong Kong. Tegenwoordig geeft zij trainingen en is ze actief als consultant.

Bij de Pastryschool verzorgt ze op 1 en 2 juli de hands-on training plated dessert. Marike laat zien hoe je spannende combinaties maakt met vernieuwende technieken en fusion smaken. 

Jordi Puigvertcolomer

Jordi Puigvertcolomer is een grote naam in de patisserie. Hij verzorgt op 9 en 10 september een gastles vol nieuwe innovatieve technieken, die zowel voor de gastronomie als voor de patisserie bruikbaar zijn. 

Jordi is bekend als consultant van Sosa Ingredients en Michel Cluizel. Daarnaast schreef hij het boek Evolution. Hierin staan, naast zijn onderzoek naar ingredienten en de toepassing ervan, heel veel recepten. Jordi werkte onder andere als chef patissier bij driesterren restaurant El cellar de can rocca en bij patisseriezaak Baixas (lid van “relais dessert”). In 2007 was hij finalist bij de prestigieuze wedstrijd The Best Dessert of Restaurant. Jordi reist al jaren heel de wereld over om vakmensen te trainen.

Pastryschool040

Jurgen Koens en Tom van Woerkum startten januari 2019 met hun Pastryschool040. Deze patissiers kregen het idee nadat ze veel aanvragen en verzoeken kregen om cursussen of workshops te geven op een vaste locatie. De twee willen van Pastryschool040 een unieke school voor patisserie maken. Iets doen wat er nog niet is en zich richten op het delen van hun kennis. De focus ligt op “knowlegde is power & sharing is caring”.

Lees ook
Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon Smullies Maastricht

Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You opende 10 maart met zijn compagnons de patisseriezaak en ijssalon Smullies in Maastricht. In mei 2022 opent de tweede vestiging in de nieuwe Foodchurch in de Maastrichtse Boschstraat.

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022: een terugblik

Sigep 2022 zit er weer op. Vijf dagen lang stond Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, brood, chocolade en koffie. Met 950 merken, 3000 zakelijke ontmoetingen en bezoekers uit meer dan 80 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle editie.

Eerste editie Sigep China in april 2023

Eerste editie Sigep China in april 2023

De Italiaanse ijsbeurs Sigep breidt uit naar China. Dat maakte de organisatie vandaag bekend in een persconferentie tijdens de beurs in Rimini. Sigep China vindt voor het eerst plaats van 19 tot 21 april 2023 in Shenzhen.