Toppatissiers bij Pastryschool040

Marike van Beurden_BIB 10-2013

Foto: Marike van Beurden in actie tijdens World Chocolate Masters

Binnenkort geven twee toppatissiers een gastles bij Pastryschool040. Op 1 en 2 juli geeft Marike van Beurden de training plated dessert. In het najaar, op 9 en 10 september is Jordi Puigvertcolomer aan de beurt.

Marike van Beurden

Marike van Beurden won in 2013 de Dutch Chocolate Masters. Later dat jaar bezette ze in Parijs tijdens de World Chocolate Masters de tweede plaats. Daarnaast won ze in 2004 de Dutch Pastry Awards en verschillende internationale wedstrijd, zoals 'Dessert de Restaurant 2010'. Ze zwaaide de scepter over het patisserieteam in onder andere driesterrenrestaurant Caprice, onderdeel van het Four Seasons Hotel in Hong Kong. Tegenwoordig geeft zij trainingen en is ze actief als consultant.

Bij de Pastryschool verzorgt ze op 1 en 2 juli de hands-on training plated dessert. Marike laat zien hoe je spannende combinaties maakt met vernieuwende technieken en fusion smaken. 

Jordi Puigvertcolomer

Jordi Puigvertcolomer is een grote naam in de patisserie. Hij verzorgt op 9 en 10 september een gastles vol nieuwe innovatieve technieken, die zowel voor de gastronomie als voor de patisserie bruikbaar zijn. 

Jordi is bekend als consultant van Sosa Ingredients en Michel Cluizel. Daarnaast schreef hij het boek Evolution. Hierin staan, naast zijn onderzoek naar ingredienten en de toepassing ervan, heel veel recepten. Jordi werkte onder andere als chef patissier bij driesterren restaurant El cellar de can rocca en bij patisseriezaak Baixas (lid van “relais dessert”). In 2007 was hij finalist bij de prestigieuze wedstrijd The Best Dessert of Restaurant. Jordi reist al jaren heel de wereld over om vakmensen te trainen.

Pastryschool040

Jurgen Koens en Tom van Woerkum startten januari 2019 met hun Pastryschool040. Deze patissiers kregen het idee nadat ze veel aanvragen en verzoeken kregen om cursussen of workshops te geven op een vaste locatie. De twee willen van Pastryschool040 een unieke school voor patisserie maken. Iets doen wat er nog niet is en zich richten op het delen van hun kennis. De focus ligt op “knowlegde is power & sharing is caring”.

Lees ook
Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

Docenten IJscentrum klaar voor nieuw cursusjaar

De docentendag op het IJscentrum, dinsdag 16 juni, stond in het teken van vernieuwing. Met ingang van het nieuwe cursusjaar neemt Hidde de Brabander het stokje over van manager Jacques Vos, die met pensioen gaat. Hij nam de docenten mee in zijn visie voor het IJscentrum.

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

Uitstekende score IJscentrum bij eerste HACCP-inspectie

De eerste HACCP-inspectie op de nieuwe locatie van het IJscentrum, de Food Innovation Academy in Vlaardingen, zit erop. Op woensdag 27 mei deelden de cursisten aan de cursus IJsbereider het lokaal met een inspecteur van Houwers Groep. De ruimte werd onder de loep genomen, maar ook docent en cursisten moesten paraat staan voor vragen. Met een score van...

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Showstukken afgestudeerde patissiers in etalage van Patisserie De Rouw

Vanwege de coronamaatregelen ging de eindpresentatie van de afgestudeerde patissiers van het Summa College in Eindhoven niet door. Dankzij Arthur en Doris de Rouw zijn de showstukken van vijf van deze eindexamenstudenten toch te bewonderen. In de etalage van patisserie De Rouw staan de chocolade showstukken waar de vijf studenten maanden mee bezig zijn...