Top 5 meest gelezen artikelen op Vakblad IJs

30 december 2021

                                       IJsvitrine_Bakkersvak 2019 (Foto: Koos Groenewold)
In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Hier de top 5 van meest gelezen berichten van 2021.

1. Wat is de ideale temperatuur om ijs te bewaren en scheppen?
In een ijssalon moet je je bezighouden met veel praktische zaken. Een hele belangrijke is de ideale temperatuur in een ijssalon? Op welke temperatuur kun je ijs het beste bewaren- en scheppen?
Lees verder

2. IJsie Prima is IJssalon van het jaar 2020/2021
Op donderdag 1 april vindt de bekendmaking van IJssalon van het Jaar plaats. De winnaar van IJssalon van het Jaar, Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert, onthult de winnaar door een groot chocolade-ei open te breken. IJsie Prima in Callantsoog komt als winnaar uit het ei.
Lees verder

3. Hoe snel smelt ijs?
Het smelten van ijs is een belangrijk item. De afsmeltsnelheid heeft direct verband met het mondgevoel dat ontstaat bij het eten van ijs en de smaakbeleving die je daarbij ervaart. Als daar iets mis mee is, dan ervaart de consument dat ook en baseert daarop zijn oordeel. Een goede reden om het smeltgedrag eens onder de loep te nemen. Dat doet Jacques Vos in dit artikel. 
Lees verder

4. IJstrends 2021
Wat is er trending voor ijsbereiders in 2021? We spreken verschillende partijen in de branche over de volgende trend;  vegan en suikerarm, vers ijs en nadruk op ambacht, gezond en transparant en beeld als meerwaarde.
Lees verder

5. Zes genomineerden voor IJssalon van het jaar 2020
Tijdens de IJs-vakwedstrijden is er een top-3 zowel uit De Gouden IJsspatel als De Gouden IJscreatie gekomen. Deze zes blijven in de race voor de titel beste IJssalon van het jaar 2020.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?