Top 5 recepten uit Vakblad IJs

Yoghurt Walnoot IJs_Laan Heiloo_1

                                                    Yoghurt Walnoot IJs (Foto: Laan Heiloo)
Het jaar 2021 zit er bijna op. We tellen af naar 2022 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 5 recepten op Vakblad IJs.

1. Zuppa Inglese-ijs
Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Dit recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria’s is te vinden in dit artikel.
Lees meer

2. Yoghurt stracciatella-ijs met honing en walnoten
Naast het standaard assortiment blijft het belangrijk om uw klanten te verrassen met nieuwe smaken en combinaties. Zo blijft u, als ijsbereider, vernieuwend, creatief en actueel. Zo komt Laan Heiloo met een nieuwe recept; Yoghurt stracciatella- ijs met honing en walnoten.
Lees meer

3. Citroensorbet
Een recept van SVH Meesterijsbereider Hans Kennis uit 2014. Hij deelde toen voor de start van het ijsseizoen dit recept voor een overheerlijke citroensorbet. Ook in 2021 werd dit bericht nog vaak bekeken!
Lees meer

4. Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze
Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt voor een nostalgische twist. Alle ins en outs van het recept vind je in dit artikel.
Lees meer

5. Hartig ijs met alle basissmaken
In aansluiting op het artikel van Hidde de Brabander over de zintuigelijke beleving van een ijscompositie op basis van geur en smaak deelt Björn Olaf Royd Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven zijn bijpassende recept van roomijs van pinda’s, pinda-krokant met kokos en limoen, karamel van vissaus en meringue.
Lees meer

Lees ook
David’s Gelato en IJssalon De Zoete Inval genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

David’s Gelato en IJssalon De Zoete Inval genomineerd voor Ondernemersprijs Midden-Holland

IJssalons David’s Gelato uit Gouda en De Zoete Inval uit Bodegraven zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs Midden-Holland in de categorie Detailhandel en Horeca. Op 25 januari worden de winnaars bekend gemaakt.

Zoetwarenbeurs ISM keert terug

Zoetwarenbeurs ISM keert terug

Na twee jaar keert ISM, internationale vakbeurs voor chocolade en zoetwaren, weer terug. Van 30 januari tot en met 2 februari 2022 vindt ISM plaats in Keulen. In samenwerking met ProSweets Cologne, de internationale leveranciersbeurs voor de zoetwaren- en snackindustrie, vertegenwoordigt ISM Keulen de gehele sector.

InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP gaat door in februari 2022

InterSICOP, de vakbeurs voor de bakkerij-, gebak- en ijssector, vindt van 19-22 februari 2022 plaats in Madrid in een hybride format. Dat betekent zowel face to face als digitaal. Aanwezig zijn de sectoren bakkerij-, zoetwaren-, ijs-, koffie- en aanverwante apparatuur.