Top 5 meest meest gelezen artikelen van het eerste kwartaal

28 december 2020
Winnaars Gouden ijscreatie 2020 (foto: Koos Groenewold)

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van januari, februari en maart.

1. Dit zijn de trends in 2020

Aan de slag met gezond, vegan, online en de wereldkeuken. Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 waren niet verrassend, maar boden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer.

2. Het perfecte sorbetijs

Wat is het perfecte sorbetijs? "Dat is natuurlijk heel persoonlijk", schrijft Jacques Vos in dit artikel uit de rubriek Grondstof belicht. "Ga je voor een heel fris ijsje dat wat kouder mag aanvoelen in de mond of juist minder koud en romig. Mag het wat zuurder of juist zoeter zijn, vol of juist mild van smaak. Eén ding is zeker: het moet passen bij de smaak die je wilt gaan maken."

3. 'Open je ijssalon alléén als je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen'

Vanwege corona was er in maart de eerste lockdown. De horeca moest op last van de overheid in eerste instantie tot 6 april sluiten ,maar mocht wel fungeren als afhaalgelegenheid. In eerste instantie adviseerde de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum de ijssalon om te sluiten tot 6 april. Maar vanwege deze aanvullende maatregelen nuanceerde de vereniging het standpunt. “Open je ijssalon alléén als je zeker weet dat je aan de richtlijnen van het RIVM kunt voldoen.”

4. Intelligentia Taste Rooms wint De Gouden IJscreatie 2020

Jeffrey Claassen van Intelligentia Taste Rooms won 3 maart De Gouden IJscreatie 2020. De tweede plaats was voor Mark van Gaal van IJs & Spijs in Haps en de derde plaats voor Kees Baars jr. Van IJsie Prima in Callantsoog. De top-3 is genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020.

5. IJsbereiders bereiden zich voor op nieuwe Hygiënecode

Op 1 maart werd de nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding van kracht. "De nieuwe Hygiënecode is praktischer dan de vorige versie en is uitgebreid met onder andere een handige checklist voor de interne audit, die vanaf 1 maart jaarlijks verplicht is."

 

Altijd op de hoogte blijven?