Top 10 recepten van 2020

24 december 2020
Witte chocolade en gember ijs met framboos (foto: Bakeplus)

Het jaar 2020 zit er bijna op. We tellen af naar 2021 met de meest populaire artikelen van het afgelopen jaar. Met vandaag de top 10 recepten op Vakblad IJs.

1. Zuppa Inglese-ijs

Oorspronkelijk is Zuppa Inglese een Italiaans dessert geïnspireerd door de Engelse puddingsoorten, zoals trifle. Deze pudding is ontstaan in de 19e eeuw. De lekkernij laat zich ook prima verwerken tot een heerlijke ijssoort. Een recept van Angelo Alecci van Gelateria Rosaria's.

2. Yoghurt maar dan anders

SVH Meesterijsbereider Hans Kennis won de Meesterlijke Smaak van 2020. Bij deze competitiewedstrijd onder de Nederlandse top van ijsbereiders bepaalde het professionele publiek tijdens Bakkersvak welke smaak de lekkerste was en de titel Meesterlijke Smaak van 2020 kreeg. Als tegenprestatie beloofde Hans Kennis dit recept vrij te geven zodat andere ijsbereiders hier weer hun inspiratie uit kunnen halen.

3. Citroensorbet

Nog een recept van SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. In 2014 deelde hij voor de start van het ijsseizoen dit recept voor een overheerlijke citroensorbet. Ook in 2020 werd dit bericht nog vaak bekeken!

4. Gekarameliseerde witte chocolade

Ook dit recept stamt uit 2014. SVH Meesterijsbereider Luc Blok van Luciano IJssalon in Wassenaar deelde dit eenvoudige, maar bijzondere recept voor gekarameliseerde witte chocolade met de lezers van Vakblad IJs.

5. Aardbei rabarber sorbetijs op grootmoeders wijze

Aardbeien en rabarber vormen een mooie combinatie in sorbet ijs. En een vleugje kaneel zorgt in dit recept van Bakeplus voor een nostalgische twist.

6. Witte chocolade en gember ijs met framboos

Gember: you love it or you hate it. Het aantal liefhebbers van gember is de laatste tijd flink gegroeid. Een mooie kans om op in te spelen. Gember is samen met witte chocolade een heel toegankelijke smaak. In dit recept voegt John Brouwers met de afwerking van frambozen variegato het frisse zoetje toe.

7. Red Velvet ijs

Van taart naar ijs. Dit recept is een variant op deze bekende rode Red Velvet taart en mag in de ijsvitrine niet ontbreken. Red Velvet cakekruimels geven het ijs kleur en smaak.

8. Ruby chocolade ijs

Na puur, melk en wit ontdekte Callebaut twee jaar geleden een compleet nieuwe vierde chocoladesoort: de Ruby chocolade. Het unieke, fruitige smaakprofiel en de sprankelende rood-roze kleur is 100 procent afkomstig uit de Ruby cacaoboon. Bakeplus deelde met Vakblad IJs dit recept voor Ruby chocolade ijs.

9. Ananas Kurkuma ijs

Een puur recept, met een frisse bite van ananas en een lekkere dosis kurkuma. Maak als ambachtelijke ijsbereider gebruik van pure smaken. IJs met kruiden en specerijen brengen verrassende sensaties, je weet niet wat je proeft! John Bouwers van Bakeplus creëerde dit recept met kurkuma.

10. Siciliaanse IJssandwich

En tot slot nog een recept uit 2014. SVH Meesterijsbereider Arco Kruik deelde met Vakblad IJs dit recept voor een Siciliaanse IJssandwich.

 

Altijd op de hoogte blijven?