Teun Loonen nieuwe voorzitter Ambachtelijk IJscentrum

Teun Loonen_Foto: Clara Bloemhof

Foto: Clara Bloemhof

De Vereniging Ambachtelijk IJcentrum heeft een nieuwe voorzitter, Teun Loonen. De oud-directeur is een bekende leverancier van ijsmachines die graag verbonden blijft aan de ambachtelijke ijssector. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 12 november presenteerde hij zich officieel als nieuwe voorzitter. “Ik zie de noodzaak om datgene wat we in de afgelopen tijd hebben opgebouwd, te behouden en waar nodig te verbeteren.”

Teun volgt interim-voorzitter Toos Houwers op. Hij heeft een lange carrière gehad in de ambachtelijke ijssector. Hij stond aan de wieg van het IJscentrum en velen zullen hem kennen als directeur van Carpigiani Nederland. Onlangs ging hij met pensioen.

“Ik loop al 35 jaar mee in dit wereldje en heb dankzij de ijsbereiders van Nederland een arbeidsvolle carrière gehad. Nu komt de tijd dat ik iets terug kan doen. De branche is in 20 jaar tijd enorm gegroeid. Het is fijn om te zien dat het imago en het vakmanschap evenredig is meegegroeid. Dat moeten we zien te behouden en versterken.” 

Loonen ziet veel veranderingen in de ijssector. "De verhuizing van het IJscentrum naar Vlaardingen heeft heel wat teweeg gebracht. De vereniging werd noodgedwongen losgekoppeld van het IJscentrum. Waardoor de vraag ontstond of er nog wel draagvlak was voor een vereniging. Ik kan met een gerust hart concluderen dat dat wél het geval is. Juist met deze veranderingen kunnen we als vereniging stappen zetten."

De bestuurder doelt hiermee op de komst van een sectorhuis waarin de hele ambachtelijke ijssector samenkomt: onder meer het IJscentrum, vereniging en het Gilde van SVH Meesterijsbereiders. Met als onderdak de Food Innovation Academy in Vlaardingen. “Hierover lopen de gesprekken”, weet Loonen te vertellen. "Ons gezamenlijke doel is om nog meer te werken aan het imago van de branche en de sector nog meer te ondersteunen."

 

Dossiers
Lees ook
Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Ambachtelijk IJscentrum: "Neem de regels serieus en denk na over sluiting"

Eerder gaf de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum het advies om ijssalons alléén open te houden voor afhaal en/of bezorging, als zij zich volledig kunnen houden aan de richtlijnen van het RIVM. Dit advies blijft maar: “Neem de regels serieus en geef in geen enkele situatie je eigen interpretatie aan de huidige richtlijnen. Gezien de kritieke situatie...

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Hefe van Haag lanceert natuurlijke suikervervanger EQu

Bakkerij- en ijsgrondstoffen groothandel Hefe van Haag presenteerde op de huisbeurs voor ijsbereiders, de ‘Gelato Days’, het product EQu. Dit poederproduct is een puur natuurlijke suikervervanger en voldoet volledig aan de nieuwe EU-doelstellingen om suiker in bijvoorbeeld schepijs met minimaal 30 procent te reduceren.

Meer verdieping dankzij het meesterschap

Meer verdieping dankzij het meesterschap

IJs zit in het DNA van banketbakkerszoon Piet Tamminga. Sinds voorjaar 2019 mag hij zich SVH Meesterijsbereider noemen. In Puur Tamminga in Veenendaal combineert hij de verkoop van ijs met pastisserie en chocolade. Duurzaamheid is daarbij de rode draad. De meestertitel geeft hem vleugels. “Ik ben nog meer met het vak bezig.”