SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal in Rotterdam

markthal-pixabay

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in dezelfde stad. De opleider verlaat na 10 jaar de locatie aan de Schiekade. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

“Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk", vervolgt Rinus. "Zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is een van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.”

In de Markthal geeft SVO vanaf komend schooljaar foodbrede opleidingen, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook de studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen. “In de Markthal komt de hele foodwereld samen”, zegt De Rijder. “Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen. Vanuit de klas stappen ze zo de wereld van food binnen.”

Fastserviceopleidingen groeien

De nieuwe locatie past bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie wordt ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken.

“Niet alleen wij en onze studenten zijn blij met de nieuwe Markthal-locatie”, zegt De Rijder. “Ook onze Rotterdamse partners, zoals leerbedrijven en vmbo-opleidingen, zijn enthousiast. Medewerkers van bedrijven en vmbo-leerlingen kunnen zo nog makkelijker doorstromen naar een mbo-vakopleiding in food.” 

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdsstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland.

Dossiers
Lees ook
IJscentrum brengt in november de cursus Receptuur berekenen

IJscentrum brengt in november de cursus Receptuur berekenen

Het IJscentrum zet de online cursus Receptuur berekenen weer op de planning. Op het randje van het jaar nog even goed bijgespijkerd worden in de materie van recepturen maken. Dat kan op 24 november in een 2,5 uur durende online cursus.

FIA richt ondernemersvereniging op

FIA richt ondernemersvereniging op

De Food Innovation Academy (FIA) heeft de FIA-bedrijvenvereniging opgericht. Het doel van de vereniging is om samen met mbo- en hbo-opleiders binnen de FIA te voorzien in voldoende goedgekwalificeerde medewerkers in de food-productiebedrijven in de regio Rijnmond. Dit om dreigende tekorten tegen te gaan. Met de komst van de vereniging wil FIA richting...

Cursussen IJscentrum september 2021

Cursussen IJscentrum september 2021

De vakanties zitten er weer op. Scholen gaan weer open en mensen gaan weer aan het werk. Ook bij het IJscentrum starten weer cursussen. Voor september staan de cursus Ijsbereider en Vegan IJs op de planning.