Nieuws
Meesterijsbereider Bert Waninge

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge presenteerde op 31 oktober zijn kennis aan de groep cursisten van het IJscentrum tijdens de cursus ‘IJssmaken vanuit de basis’. Aan de orde kwamen het bereiden van variegati, infusies en smaaksauzen, die daarna werden verwerkt in verschillend ijssmaken. De deelnemers waren bijzonder enthousiast en kijken terug op een inspirerende dag waarbij hun creativiteit werd geprikkeld om met hun eigen ijs het onderscheid te maken. Bert is een van de jongste SVH-meesterijsbereiders en enthousiast docent van het IJscentrum.

Cursussen IJscentrum

Het IJscentrum organiseert verschillende trainingen en cursussen. Dit najaar zijn er nog enkele plaatsen vrij bij de cursus IJsbruidstaarten en gebak. Deze 1-daagse training start 7 november en wordt verzorgd door docent en ijsspecialist Fred Bosvelt.

Voor het voorjaar 2019 staan ook al verschillende trainingen op de planning, zoals de 1 daagse cursus receptuurberekenen en de 5 daagse cursus gespecialiseerd IJsbereider-technologie. Ook de 6 daagse cursus IJsbereider gaat weer van start in januari. De eerste groep zit inmiddels vol. In de tweede groep, die 15 januari start, zijn nog plaatsen beschikbaa.r De planning voor het voorjaar 2019 komt binnenkort op de website te staan.

IJscentrumObjectiviteit

Een van de speerpunten van het IJscentrum is het delen van actuele en neutrale kennis over alles wat met de ambachtelijke ijsbereiding te maken heeft. Zowel op het gebied van grondstoffen, apparatuur als processing. Dankzij de medewerking van bedrijven die vertrouwen hebben in deze aanpak houdt het IJscentrum de drempel om een cursus te volgen laag en stimuleert op deze wijze de kwaliteit van het product en vakmanschap.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *