SVH Meesterijsbereider Bert Waninge bij het IJscentrum

IJscentrum_SVH-Meesterijsbereider Bert Waninge

SVH Meesterijsbereider Bert Waninge presenteerde op 31 oktober zijn kennis aan de groep cursisten van het IJscentrum tijdens de cursus 'IJssmaken vanuit de basis'. Aan de orde kwamen het bereiden van variegati, infusies en smaaksauzen, die daarna werden verwerkt in verschillend ijssmaken. De deelnemers waren bijzonder enthousiast en kijken terug op een inspirerende dag waarbij hun creativiteit werd geprikkeld om met hun eigen ijs het onderscheid te maken. Bert is een van de jongste SVH-meesterijsbereiders en enthousiast docent van het IJscentrum.

Cursussen IJscentrum

Het IJscentrum organiseert verschillende trainingen en cursussen. Dit najaar zijn er nog enkele plaatsen vrij bij de cursus IJsbruidstaarten en gebak. Deze 1-daagse training start 7 november en wordt verzorgd door docent en ijsspecialist Fred Bosvelt.

Voor het voorjaar 2019 staan ook al verschillende trainingen op de planning, zoals de 1 daagse cursus receptuurberekenen en de 5 daagse cursus gespecialiseerd IJsbereider-technologie. Ook de 6 daagse cursus IJsbereider gaat weer van start in januari. De eerste groep zit inmiddels vol. In de tweede groep, die 15 januari start, zijn nog plaatsen beschikbaa.r De planning voor het voorjaar 2019 komt binnenkort op de website te staan.

IJscentrum_objectiviteit-300x225 Objectiviteit

Een van de speerpunten van het IJscentrum is het delen van actuele en neutrale kennis over alles wat met de ambachtelijke ijsbereiding te maken heeft. Zowel op het gebied van grondstoffen, apparatuur als processing. Dankzij de medewerking van bedrijven die vertrouwen hebben in deze aanpak houdt het IJscentrum de drempel om een cursus te volgen laag en stimuleert op deze wijze de kwaliteit van het product en vakmanschap.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Wie draait het lekkerste ijs van Nederland?

Professionals strijden om de titel van Nederlands ijskampioen tijdens de Gelato Festival Challenge op 7 februari in het Wantpaviljoen in Dordrecht.  Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat opnieuw op zoek naar de beste ijsbereider van Nederland tijdens de Gelato Festival Challenge. De winnaar en de nummer twee mogen samen met de Nederlands...