Strijd om Belgische titel in Gelato Festival Challenge

20 februari 2018

De rondreizende competitie van de Gelato Festival Challenge begint vandaag (20 februari) bij Carpigiani Ambachtelijk Benelux in Zandhoven. 33 ijsbereiders gaan de strijd aan om de Belgische titel. De beste twee plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen in 2020 in Italië.

Tijdens de competitie bereiden de Belgische deelnemers in de keuken van Carpigiani Ambachtelijk Benelux een eigen ijsmix. Ze moeten minimaal 5 liter draaien, het ijs op smaak brengen, garneren en presenteren. Een professionele jury onder begeleiding van gelato-specialist Bas van Haaren van de Carpigiani Gelato University en samengesteld uit experten uit de sector, lokale chefs en culinaire journalisten zullen de gelato proeven en beoordelen.

De twee beste smaken stoten door naar de Europese finale van Gelato Festival World Masters in Italië in 2020. Het wereldkampioenschap volgt in 2021. Het Nederlandse kampioenschap vindt plaats op 5 maart op de IJSvak tijdens Bakkersvak in Gorinchem.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=RK8A4VHdSrE&mc_cid=db9f195992&mc_eid=1460f39fd0

Altijd op de hoogte blijven?