'Stoofperenijs met cashew' lekkerste ijs van België

26 november 2019
Foto: Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Tijdens de Horeca Expo in Gent won het duo Lotte Van Ginneken (18) en Siem Roza (19) van VTI Spijker (Hoogstraten) de titel Junior Gelato Chef 2019. Ze wonnen deze wedstrijd met een eigen creatie, ‘Stoofperen-ijsje met cashewnoten'. 

“Wij hebben speciaal voor dit verloren product gekozen”, vertellen Lotte en Siem over hun creatie. "Zoiets zie je niet in een ijsversie hé. We dachten: met dit kunnen we niet anders dan winnen (lachen). Het is gewoon ook erg lekker bereid in een wijnsausje met veel kruiden en kaneel. Ideaal bovendien in deze wintermaanden. De combinatie met cashewnoten was wel een hele zoektocht. We probeerden zeker tien andere notenvarianten. Maar dit vonden we het sterkst. De juiste keuze zo is gebleken. We zijn super content. Nooit verwacht, want het niveau lag vreselijk hoog."

De tweede plaats ging naar Julie Van Bogaert van Piva Antwerpen. Zij maakte 'Asian Gold', een combinatie met kefir, limoenblad, cassis. Jules Van Osselaer van Ter Duinen Koksijde bezette de derde plaats met zijn  ‘Sorbet van Sinaas’.

Het was de tweede keer dat ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux het Belgisch Jeugd Kampioenschap ‘ijs bereiden’ organiseerde. Een kleine 30 studenten van de voornaamste koksscholen  uit België namen deel aan deze wedstrijd. 

In Nederland vindt in 2020 de Gelato Festival Challenge plaats tijdens de Horecava. Op 14 januari 2020 vindt de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Altijd op de hoogte blijven?