'Stoofperenijs met cashew' lekkerste ijs van België

Gelato Festival Chef België 2019_foto: Carpigiani

Foto: Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Tijdens de Horeca Expo in Gent won het duo Lotte Van Ginneken (18) en Siem Roza (19) van VTI Spijker (Hoogstraten) de titel Junior Gelato Chef 2019. Ze wonnen deze wedstrijd met een eigen creatie, ‘Stoofperen-ijsje met cashewnoten'. 

“Wij hebben speciaal voor dit verloren product gekozen”, vertellen Lotte en Siem over hun creatie. "Zoiets zie je niet in een ijsversie hé. We dachten: met dit kunnen we niet anders dan winnen (lachen). Het is gewoon ook erg lekker bereid in een wijnsausje met veel kruiden en kaneel. Ideaal bovendien in deze wintermaanden. De combinatie met cashewnoten was wel een hele zoektocht. We probeerden zeker tien andere notenvarianten. Maar dit vonden we het sterkst. De juiste keuze zo is gebleken. We zijn super content. Nooit verwacht, want het niveau lag vreselijk hoog."

De tweede plaats ging naar Julie Van Bogaert van Piva Antwerpen. Zij maakte 'Asian Gold', een combinatie met kefir, limoenblad, cassis. Jules Van Osselaer van Ter Duinen Koksijde bezette de derde plaats met zijn  ‘Sorbet van Sinaas’.

Het was de tweede keer dat ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux het Belgisch Jeugd Kampioenschap ‘ijs bereiden’ organiseerde. Een kleine 30 studenten van de voornaamste koksscholen  uit België namen deel aan deze wedstrijd. 

In Nederland vindt in 2020 de Gelato Festival Challenge plaats tijdens de Horecava. Op 14 januari 2020 vindt de ‘Gelato Festival Challenge Pro’ plaats. Twee dagen later, op 16 januari, organiseert de ijsmachineproducent voor het eerst het ‘Gelato Festival Junior’, speciaal voor studenten IJsbereiding-Patisserie van 17 tot 21 jaar. Inschrijven voor beide categorieën kan tot eind december 2019. 

Lees ook
Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Nieuwe special IJscentrum: Alcohol in ijs

Het IJscentrum heeft een nieuwe special: Alcohol in ijs. SVH Meesterijsbereider Bas van Haaren geeft deze cursus voor de eerste keer op 29 augustus . Hij deelt met de deelnemers zijn kennis over alcohol in ijs.

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Nieuwe ronde STAP-subsidie voor branche-erkende trainingen en opleidingen

Op 1 juli aanstaande start opnieuw een aanvraagronde voor de STAP-subsidie: een individuele subsidie van maximaal duizend euro, die is bedoeld voor scholing en ontwikkeling. Diverse trainingen en opleidingen van Bakery Institute, Foodbase en HAS Hogeschool komen op dat moment voor de STAP-subsidie in aanmerking.

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Wedstrijd Beste Aardbeienslof van Nederland is terug

Op dinsdag 31 mei vindt de wedstrijd om De Beste Aardbeienslof van Nederland plaats. Wie durft er buiten de gebaande paden te gaan met een unieke creatie van de aardbeienslof? De bakker of patissier die de vakjury onder leiding van Meester Patissier Hidde de Brabander het meest verrast met zijn eigen twist, wint de eretitel ‘Beste Aardbeienslof van...