Stefan Beerens wint de Gelato Festival Challenge

Gelato Festival Challenge

Stefan Beerens van IJssalon Pavarotti Dolce uit Leidschendam won gisteren, 7 februari,  de Gelato Festival Challenge in Dordrecht. De jury beoordeelde zijn Guilty Pleasure, een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten caramel en een crunch van pecannoten, als beste.

Als kampioen mag Beerens Nederland vertegenwoordigen bij het Europees Kampioenschap in Italië in 2020. Hij gaat niet alleen. Ook de nummer twee van de Gelato Festival Challenge Paul Wilderink van de gelijknamige ijssalon uit Haaksbergen gaat mee, evenals de nummers 1 en 2 van van 2018.

De derde plaats van de Gelato Festival Challenge was voor Kees Arends van de ijssalon Frezzo Breda. De Next Generation-prijs, voor talent jonger dan 30 jaar, ging naar Steff Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert voor zijn ‘Apricot & Almond Pie'. Het is niet de eerste keer dat Steff een prijs krijgt. In 2018 won hij de Gouden IJscreatie en werd IJssalon Florence de Beste IJssalon.

De Gelato Festival Challenge wordt in meerdere landen georganiseerd door de Carpigiani Gelato University. De organisatie van de Nederlandse editie is in handen van Carpigiani Ambachtelijk Benelux. Deelnemers draaien 5 kilo ijs dat door een onafhankelijke jury wordt beoordeeld op smaak, structuur, presentatie en opmaak, en creativiteit.

 

Lees ook
De ijsstrends in Italië

De ijsstrends in Italië

In Italië is het volop zomer. De organisatie van SIGEP, de bekende ijsbeurs in Italië, zet daarom de laatste trends in op een rijtje. Wat gebeurt er op ijsgebied in Rimini?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

Welke landen nemen deel aan de Gelato World Cup 2020?

In 2020 vindt tijdens Sigep de negende editie van de Coppa del Mondo della Gelateria, de Gelato World Cup, plaats. De organisatie maakte onlangs bekend welke landen deelnemen aan deze editie van de wedstrijd.

IJsbereiden tijdens een nationale hittegolf

IJsbereiden tijdens een nationale hittegolf

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. Meteorologen schatten de kans dat het hitterecord van 38,6 graden wordt gebroken steeds hoger in. Maar wat betekent de hitte voor ijsbereiders? Een feest voor de omzet of ligt dat toch een beetje anders?