Speciaal Oekraïens ijsje voor giro 555 op European Gelato Day

Oekraiens appeltaart ijs_ VAIJ

Op 24 maart is European Gelato Day, de dag voor ambachtelijk bereid ijs. Vereniging Ambachtelijk IJscentrum komt met een landelijk initiatief: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt Oekraïens ijsje gaat naar giro 555.

Normaalgesproken barst het op de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs op 24 maart van de activiteiten in ijssalons door heel Nederland. Dit jaar kiest de branchevereniging voor ijsbereiders er bewust voor om dit níet te doen. "Maar zetten we ons graag, met alle ijsliefhebbers, in voor onze verre oosterburen", meldt het Ambachtelijk IJscentrum. "Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs?"

Yabluchnyk

Speciaal voor deze dag lanceert de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum een Oekraïns ijsje, waarvan de opbrengst naar giro 555 gaat. Het ijsje is gebaseerd op Yabluchnyk, een Oekraïense appelcake die goeddoet als ijsje. Het recept is verstrekt door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders en bevat verse goudreinet en echte kaneel.

"Wie op 24 maart een bolletje Yabluchnyk (je mag ook gewoon Oekraïense appeltaart zeggen) bestelt, steunt daarmee direct giro 555. Aangesloten ijssalons maken namelijk aan het eind van de dag de complete opbrengst van dit appeltaartijsje over naar het rekeningnummer voor noodhulp aan Oekraïne."

Perskit

Alle leden van Ambachtelijk IJscentrum ontvangen vandaag het recept voor Yabluchnyk-ijs, ontwikkeld door SVH Meesterijsbereider Hans Kennis. Daarnaast ontvangen zij een perskit, bestaande uit diverse social media-uitingen en een kant-en-klaar persbericht voor de lokale/regionale pers. De vereniging hoopt dat veel leden deelnemen aan deze actie voor Giro 555.

Bekijk hier welke ijssalons allemaal deelnemen?

Actie Oekraïens ijs Gelato Day Vaij_header

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
IJs in de media - november 2022

IJs in de media - november 2022

Unilever houdt Ben & Jerry's, overwinteren met poké bowls en zorgen om de toekomst. Wat lazen we afgelopen maand over de ijsbranche? Een greep uit de media.

Bijzonder kerstdessert

Bijzonder kerstdessert

Kerstmis is hét moment om extra uit te pakken. Klanten zetten tijdens de feestdagen graag een bijzonder dessert op tafel. IJstaarten doen het daarom altijd goed in deze periode. Met heerlijke smaakcombinaties en mooie decoraties maakt een ijstaart absoluut indruk.

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Sigep 2023: Innovaties ontdekken

Van 21 tot en met 25 januari 2023 vindt de 44e editie plaats van de Sigep in het Expo Centre in het Italiaanse Rimini. Dit jaar is de beurs gelijktijdig met de zevende editie van de A.B. Tech Expo: de internationale technologie beurs voor brood, banket en zoetwaren.

Op de hoogte blijven van al het nieuws in de ijswereld?

 

of