Nieuws
IJsvogel-ijs
Screenshot Instagram Christoph van Ingen

De 13-jarige Christoph van Ingen uit Oostzaan ontdekte begin maart tijdens het schaatsen een ingevroren ijsvogel. Deze werd door het Natuurhistorisch Museum opgenomen in de collectie. Tijdens de onthulling op 22 augustus serveerde Sander-Pieter Gladpootjes van de IJscoman van Rotterdam speciaal IJsvogel-ijs.

IJsvogel-ijs

Het IJsvogel-ijs is blauw en oranje, de kleuren van de ijsvogel. “Het blauwe ijs heeft de smaak van kauwgomballen en het oranje ijs smaakt naar sinaasappel. Een bijzondere combinatie dus”, vertelt Gladpootjes aan het AD.

De IJscoman van Rotterdam

De IJscoman van Rotterdam is gespecialiseerd in het aanbieden en verhuren van ijskarren op locatie. Op warme dagen staat er altijd een ijscokar in het Vroesenpark. Dagelijks bereidt de IJscoman ijs in de ijsfabriek. In het assortiment zitten meer dan 50 smaken.

Natuurhistorisch museum

Het Natuurhistorisch museum in Rotterdam neemt de ijsvogel op in de collectie ‘Dode dieren met een verhaal’. Het dier wordt in het originele ijsblok tentoongesteld in een speciale geklimatiseerde vitrine van min 20 graden celsius. Volgens het museum is het onbekend hoe lang de ijsvogel te zien zal zijn in het originele ijs dat hem fataal werd. Want ondanks de vriesvitrine zal het IJs uitdrogen en doffer worden.

Christoph van Ingen deelde in maart de foto van de ingevroren ijsvogel op Instagram.  Deze kreeg honderden likes en werd massaal opgepakt in de media.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *