Speciaal IJsvogel-ijs bij onthulling bevroren IJsvogel

Vakblad IJs!_IJsvogel-ijs

De 13-jarige Christoph van Ingen uit Oostzaan ontdekte begin maart tijdens het schaatsen een ingevroren ijsvogel. Deze werd door het Natuurhistorisch Museum opgenomen in de collectie. Tijdens de onthulling op 22 augustus serveerde Sander-Pieter Gladpootjes van de IJscoman van Rotterdam speciaal IJsvogel-ijs.

IJsvogel-ijs

Het IJsvogel-ijs is blauw en oranje, de kleuren van de ijsvogel. "Het blauwe ijs heeft de smaak van kauwgomballen en het oranje ijs smaakt naar sinaasappel. Een bijzondere combinatie dus", vertelt Gladpootjes aan het AD.

  • https://www.instagram.com/p/Bmy7Ln6l_vi/?utm_source=ig_web_copy_link

De IJscoman van Rotterdam

De IJscoman van Rotterdam is gespecialiseerd in het aanbieden en verhuren van ijskarren op locatie. Op warme dagen staat er altijd een ijscokar in het Vroesenpark. Dagelijks bereidt de IJscoman ijs in de ijsfabriek. In het assortiment zitten meer dan 50 smaken.

Natuurhistorisch museum

Het Natuurhistorisch museum in Rotterdam neemt de ijsvogel op in de collectie 'Dode dieren met een verhaal'. Het dier wordt in het originele ijsblok tentoongesteld in een speciale geklimatiseerde vitrine van min 20 graden celsius. Volgens het museum is het onbekend hoe lang de ijsvogel te zien zal zijn in het originele ijs dat hem fataal werd. Want ondanks de vriesvitrine zal het IJs uitdrogen en doffer worden.

Christoph van Ingen deelde in maart de foto van de ingevroren ijsvogel op Instagram.  Deze kreeg honderden likes en werd massaal opgepakt in de media.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag. Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment...