Speciaal ijs voor de ramadan bij De IJssalon in Rotterdam

24 mei 2018

Bij De IJssalon uit Rotterdam is tijdelijk speciaal ijs verkrijgbaar voor de ramadan. Op donderdag, vrijdag en zaterdag verkoopt de salon bijvoorbeeld ijs in de smaken pistache met doloma koekjes, yoghurt met vijgen, honing en dadels en baklava. Ook zijn de ijssalons aan de Meent en aan de West-Kruiskade langer geopend.

IJs voor de ramadan

Mede-eigenaar Dalia Landsmark vertelt dat de ijssalon in 2017 voor het eerst speciale ijssmaken voor de ramadan maakte en langer openbleef. "Mijn schoonzus, die eigenaar is van De IJssalon op de West-Kruiskade, is eigenlijk begonnen met langer openblijven. Vorig jaar was het een groot succes, er waren dagen dat we tot half drie door bleven scheppen. Eigenlijk is er 's nachts in de stad niet veel te doen voor mensen die meedoen aan de ramadan." vertelt ze aan Metro.

De ijssalon

De eigenaar van De IJssalon Robin Alting begon zijn loopbaan in de bakkerswinkel van zijn vader waar hij het patisserievak leerde. Later maakte hij de overstap naar ijs. Nadat hij het vak leerde in Italië opende hij zijn eerste salon in Crooswijk. Deze werd al snel gevolgd door de zaak op de Meent. Het ijs in de salons wordt ambachtelijk gemaakt van verse producten. Naast klassieke smaken als vanille, pistache en aardbeien verkoopt de salon ook bijzondere smaken als snickers, bastognekoek en oma’s appeltaart.

De IJssalon heeft vier vestigingen: Rotterdam Meent, Rotterdam Markthal, Rotterdam West-Kruiskade en Barendrecht. Vanwege de ramadan is de vestiging aan de Meent tot twee uur 's nachts geopend en de salon aan de West-Kruiskade tot één uur. De ramadan is de islamitische vastenperiode. Moslims mogen dan alleen eten voor zonsopgang en na zonsondergang. Dit jaar loopt de ramadan van 16 mei tot en met 14 juni.

Altijd op de hoogte blijven?