Speciaal ijs voor de ramadan bij De IJssalon in Rotterdam

Vakblad IJS!_Ijs voor de Ramadan

Bij De IJssalon uit Rotterdam is tijdelijk speciaal ijs verkrijgbaar voor de ramadan. Op donderdag, vrijdag en zaterdag verkoopt de salon bijvoorbeeld ijs in de smaken pistache met doloma koekjes, yoghurt met vijgen, honing en dadels en baklava. Ook zijn de ijssalons aan de Meent en aan de West-Kruiskade langer geopend.

IJs voor de ramadan

Mede-eigenaar Dalia Landsmark vertelt dat de ijssalon in 2017 voor het eerst speciale ijssmaken voor de ramadan maakte en langer openbleef. "Mijn schoonzus, die eigenaar is van De IJssalon op de West-Kruiskade, is eigenlijk begonnen met langer openblijven. Vorig jaar was het een groot succes, er waren dagen dat we tot half drie door bleven scheppen. Eigenlijk is er 's nachts in de stad niet veel te doen voor mensen die meedoen aan de ramadan." vertelt ze aan Metro.

De ijssalon

De eigenaar van De IJssalon Robin Alting begon zijn loopbaan in de bakkerswinkel van zijn vader waar hij het patisserievak leerde. Later maakte hij de overstap naar ijs. Nadat hij het vak leerde in Italië opende hij zijn eerste salon in Crooswijk. Deze werd al snel gevolgd door de zaak op de Meent. Het ijs in de salons wordt ambachtelijk gemaakt van verse producten. Naast klassieke smaken als vanille, pistache en aardbeien verkoopt de salon ook bijzondere smaken als snickers, bastognekoek en oma’s appeltaart.

De IJssalon heeft vier vestigingen: Rotterdam Meent, Rotterdam Markthal, Rotterdam West-Kruiskade en Barendrecht. Vanwege de ramadan is de vestiging aan de Meent tot twee uur 's nachts geopend en de salon aan de West-Kruiskade tot één uur. De ramadan is de islamitische vastenperiode. Moslims mogen dan alleen eten voor zonsopgang en na zonsondergang. Dit jaar loopt de ramadan van 16 mei tot en met 14 juni.

Lees ook
Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co succesvol door eenvoud

IJs van Co heeft één loket, in Hoenderloo. Ze verkopen slechts één smaak ijs: vanille. Ook verkopen ze geen koffie, hebben ze geen zitjes en geen coupes. Toch trekken ze honderden bezoekers per dag. Het geheim? “Gewoon een heel goed ijsje! En áltijd vers. Je moet je onderscheiden. Dat doen wij door ons assortiment...