Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken

Daan Faber schreef het kinderboek ‘Smaakspoken’. Het is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar oud. Het gaat over een meisje, genaamd Puck, zij is negen jaar oud en groeit op alleen met haar vader, chef Maro. Pucks moeder is overleden en haar vader is altijd druk aan het werk in het populaire restaurant onder hun huis. Ze wil hem graag helpen, maar Maro vindt haar nog te jong, en zegt: “Proeven is als praten, zonder smaken ben je sprakeloos.”

Op een avond deelt zij haar verdriet met haar kat, en dan komt de eerste van zeven smaakspoken bij haar op bezoek. Achtereenvolgens maakt ze kennis met kleurrijke figuren die staan voor de smaken zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet, die Puck ontvoeren naar hun werelden. Zal Puck zo goed leren proeven dat ze bij haar vader in de keuken mag helpen?

Naast het boek is er ook een podcast gemaakt voor kinderen die echt niet van lezen houden. Daan Faber beoogt met het boek en de podcast om kinderen meer te laten proeven.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Meer over
Lees ook
De Tuinkamer - Natuur op je bord

De Tuinkamer - Natuur op je bord

In restaurant De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt. Chef Alwin Leemhuis gebruikt de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Tuinen.

Samengeraapte maar mooie anekdotes

Samengeraapte maar mooie anekdotes

“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhangende verzameling van allerlei onderwerpen en anekdotes over voeding.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”