Sigep is terug van weggeweest

Sigep 2022_foto persbericht IEG_1

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.

De officiële openingsceremonie van Sigep startte met een eerbetoon aan de Oekraïne. Dit gebeurde in de vorm van een video met de Oekraïense vlag. Daarna was het woord aan verschillende prominenten. Die spraken veel lovende woorden over de beurs, en over de ontwikkelingen in Italië. “Sigep is een nieuwe start.”

Beursvloer van 90.000 vierkante meter

Maar voor het echte nieuws moesten de bezoekers naar de beursvloer. Verspreid over meer dan 90.000 vierkante meter zagen de bezoekers de laatste trends en innovaties op het gebied van ambachtelijk ijs, bakkerij, chocolade, patisserie en koffie. Wat kwam er allemaal voorbij? Een greep uit de noviteiten.

Noviteiten

Sigep 2022_foto persbericht IEG_2

Allereerst een kassasysteem voorzien van Artificial Intelligence en geïntegreerde camera’s. Dit systeem herkent voedingsproducten en bereidt alvast de kassabon voor. Een andere noviteit waren de kunstig gevouwen origami servetten. Deze waren het resultaat van een wedstrijd en komen binnenkort op de markt.

Er was een maxi kebab-crème gemaakt van 10 kilo chocolade. Deze zat net zoals gewone kebab op een verticaal draaiende spier en werd met een speciaal mes in vlokken gesneden. Kunstenaar Aurora Thomo maakte speciaal voor Sigep een koffieboon van 1,5 meter, bezaaid met meer dan 40.000 koffiebonen en puur bladgoud.

Ook was er bloem met kruiden, algen en granen: van kurkuma, tot spirulina-algen en hennepzaden. En tot slot felgekleurde suikerspinnen: groen met de smaak van appel, lila met kersensmaak, blauw met bramen en bosbessen en de gele variant smaakte naar banaan.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Boek -12°C Gelato verschenen

Boek -12°C Gelato verschenen

Vandaag, 3 juni, verschijnt -12°C Gelato. Het nieuwe boek van SVH Meesterijsbereiders Bas van Haaren en Nils Hendrikse voor de hobbychef en professionele ijsbereider. Hierin laten ze zien dat er bij het maken van ijs ook pure wetenschap komt kijken. Ze combineren trendy recepten met diepgaande theorie.

Klassiek Frans

Klassiek Frans

Na drie boeken over kleine zoete en hartige taartjes komt patissier Meike Schaling met een boek over Franse klassiekers genaamd Franse taartjes – Klein en groot. Van croissants, éclairs, macarons en brioches tot tarte tropézienne, Baba au Rhum en de klassieke Opéra-taart.

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Helft ambachtelijke bedrijven informeert klant onvoldoende over allergenen

Veel retail, ambachtelijke en horecabedrijven informeren klanten niet goed over de allergenen in voedsel. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op basis van de inspecties van ruim 5.000 bedrijven in 2021.