SIGEP: de internationale ijsbeurs

Foto: SIGEP

De éénenveertigste editie van de SIGEP (de internationale ambachtelijke ijs-, banket- en koffiebeurs) staat weer voor de deur. Dit jaar staat de Italiaanse beurs van 18 tot 22 januari 2020 gepland, in het ‘Rimini Expo Centre’. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met A.B. Tech Expo, de tentoonstelling van de nieuwste technologische snufjes voor in de bakkerij.

Het percentage buitenlandse exposanten blijft met twintig procent van het totale aantal stijgen. Ruim dertig landen zijn vertegenwoordigd op de beurs die draait om business, internationaliteit en scholing. De focus op buitenlandse bedrijven in de branche is belangrijk aangezien de beurs steeds meer interesse opwekt bij buitenlandse organisaties. Het succes van de beurs is te wijden aan het Wereldkampioenschap Gelato, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden op de beurs.

Een andere ‘hotspot’ op de beurs is de terugkeer van de zogenaamde ‘Star of Sugar’, een competitie waarin ijsmakers bijzondere suikersculpturen creëren. Verder vindt ook de vierde editie van de ‘Bread in the City’- competitie plaats op de beurs, waaraan acht teams mee doen, waaronder een Nederlands team.

Ten slotte worden er veel buitenlandse organisaties en delegaties verwelkomd. Zo is de Russische IJs Associatie aanwezig op de beurs, evenals de ARQ (Restauranthouders organisatie Quèbec) uit Canada. Dankzij de ITA (Italiaans Handelsorgaan) verwacht de organisatie ook verschillende internationale delegaties gericht op de koop van nieuwe producten. Deze komen onder andere  uit Zuid-Oost Azië, de Verenigde Arabische Emiraten, Noord-Afrika, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Kortom: SIGEP is ook dit jaar de beurs voor ondernemers in de ijsbranche, die geïnteresseerd zijn in de kennis en werkwijze van hun buitenlandse collega’s.

 

 

Lees ook
Filippo Sonego wint de Grand Prix Gelatissimo 2018

Filippo Sonego wint de Grand Prix Gelatissimo 2018

De winnaar van de Grand Prix Gelatissimo 2018 in Messe, Stuttgart is Filippo Sonego uit Baden-Baden. Hij won de titel ‘Best and Show’ en draagt deze  aan de volgende editie van Gelatissimo in 2020. Hij liet meer dan 100 deelnemers achter zich. De wedstrijden werden gehouden tijdens het evenement Gelatissimo, een grote ijsbeurs in Duitsland. De beurs...

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Drie redenen om naar Sigep 2019 te gaan

Ben je dit jaar niet naar Italië afgereisd om Sigep te bezoeken? Niet getreurd, Vakblad ijs! doet verslag. En geeft je ook vijf redenen om wel zelf te gaan kijken bij Sigep 2019 .  1 - Inspiratie Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties....

Prickly pear en hybride en dubbellaagse vitrines op Sigep

Prickly pear en hybride en dubbellaagse vitrines op Sigep

De grootste ijsbeurs van Europa opende van 19 tot 24 januari de deuren in Rimini, Italië. Vakblad ijs! bekeek drie dagen lang de nieuwste trends en ontwikkelingen. Op ijsgebied, maar ook op het terrein van chocolade, patisserie en koffie. Van nieuwe en aangepaste machines tot ‘prickly pear’-ijs. Concludeerden we na onze eerste dag nog dat het nieuws...