SIGEP: de internationale ijsbeurs

Foto: SIGEP

De éénenveertigste editie van de SIGEP (de internationale ambachtelijke ijs-, banket- en koffiebeurs) staat weer voor de deur. Dit jaar staat de Italiaanse beurs van 18 tot 22 januari 2020 gepland, in het ‘Rimini Expo Centre’. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met A.B. Tech Expo, de tentoonstelling van de nieuwste technologische snufjes voor in de bakkerij.

Het percentage buitenlandse exposanten blijft met twintig procent van het totale aantal stijgen. Ruim dertig landen zijn vertegenwoordigd op de beurs die draait om business, internationaliteit en scholing. De focus op buitenlandse bedrijven in de branche is belangrijk aangezien de beurs steeds meer interesse opwekt bij buitenlandse organisaties. Het succes van de beurs is te wijden aan het Wereldkampioenschap Gelato, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden op de beurs.

Een andere ‘hotspot’ op de beurs is de terugkeer van de zogenaamde ‘Star of Sugar’, een competitie waarin ijsmakers bijzondere suikersculpturen creëren. Verder vindt ook de vierde editie van de ‘Bread in the City’- competitie plaats op de beurs, waaraan acht teams mee doen, waaronder een Nederlands team.

Ten slotte worden er veel buitenlandse organisaties en delegaties verwelkomd. Zo is de Russische IJs Associatie aanwezig op de beurs, evenals de ARQ (Restauranthouders organisatie Quèbec) uit Canada. Dankzij de ITA (Italiaans Handelsorgaan) verwacht de organisatie ook verschillende internationale delegaties gericht op de koop van nieuwe producten. Deze komen onder andere  uit Zuid-Oost Azië, de Verenigde Arabische Emiraten, Noord-Afrika, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Kortom: SIGEP is ook dit jaar de beurs voor ondernemers in de ijsbranche, die geïnteresseerd zijn in de kennis en werkwijze van hun buitenlandse collega’s.

 

 

Lees ook
Met Beko naar Sigep 2020

Met Beko naar Sigep 2020

De beurs Sigep is een begrip in de ijswereld. Ieder jaar trekken ijsbereiders naar deze grootste ijsbeurs ter wereld in Rimini voor de laatste trends en ontwikkelingen. Ook kan er veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie worden opgedaan. Beko organiseert een reis naar deze beurs.

Sigep 2019: noviteiten in de details

Sigep 2019: noviteiten in de details

Dit jaar vindt de ijsbeurs Sigep voor de 40e keer plaats in het Italiaanse Rimini, van 19 t/m 23 januari. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Op de eerste dag van Sigep zijn we nog niet heel veel nieuwe dingen tegengekomen....

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Twee redenen om naar Sigep te gaan

Komende zaterdag gaat de ijsbeurs Sigep van start. Van 19 tot en met 23 januari staat het Expo Center in Rimini, Italië niet alleen in het teken van ijs, maar er is veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie. Want Sigep is de laatste jaren meer dan een ijsbeurs. Ook deze veertigste editie laat zien hoe verschillende vakgebieden...