De éénenveertigste editie van de SIGEP (de internationale ambachtelijke ijs-, banket- en koffiebeurs) staat weer voor de deur. Dit jaar staat de Italiaanse beurs van 18 tot 22 januari 2020 gepland, in het ‘Rimini Expo Centre’. De beurs wordt tegelijkertijd gehouden met A.B. Tech Expo, de tentoonstelling van de nieuwste technologische snufjes voor in de bakkerij.

Het percentage buitenlandse exposanten blijft met twintig procent van het totale aantal stijgen. Ruim dertig landen zijn vertegenwoordigd op de beurs die draait om business, internationaliteit en scholing. De focus op buitenlandse bedrijven in de branche is belangrijk aangezien de beurs steeds meer interesse opwekt bij buitenlandse organisaties. Het succes van de beurs is te wijden aan het Wereldkampioenschap Gelato, dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden op de beurs.

Een andere ‘hotspot’ op de beurs is de terugkeer van de zogenaamde ‘Star of Sugar’, een competitie waarin ijsmakers bijzondere suikersculpturen creëren. Verder vindt ook de vierde editie van de ‘Bread in the City’- competitie plaats op de beurs, waaraan acht teams mee doen, waaronder een Nederlands team.

Ten slotte worden er veel buitenlandse organisaties en delegaties verwelkomd. Zo is de Russische IJs Associatie aanwezig op de beurs, evenals de ARQ (Restauranthouders organisatie Quèbec) uit Canada. Dankzij de ITA (Italiaans Handelsorgaan) verwacht de organisatie ook verschillende internationale delegaties gericht op de koop van nieuwe producten. Deze komen onder andere  uit Zuid-Oost Azië, de Verenigde Arabische Emiraten, Noord-Afrika, de Verenigde Staten en verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Kortom: SIGEP is ook dit jaar de beurs voor ondernemers in de ijsbranche, die geïnteresseerd zijn in de kennis en werkwijze van hun buitenlandse collega’s.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?